AKDENİZ GEMİSİ AZ KALSIN BATIYORDU

İTÜ Denizcilik Fakültesinin eğitim gemisi M/V Akdeniz bütçe yetersizliğinden dolayı havuzlanamaamsından dolayı gövdesinde çürümeler meydana geldi. Hafta içerisinde geminin sancak tarafında meydana gelen korozyondan dolayı delinerek su almaya başladı. Yetkililerin zamanında müdahalesi sonucu gemi batmaktan son anda kurtuldu.

M/V Akdeniz gemisindeki su boşaltılarak delik yer geçici olarak tamir edildi. M/V Akdeniz gemisi iki senede bir havuzlanması gerekirken bütçe yetersizliğinden dolayı son iki senedir tersanede bakıma alınamıyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından İTÜ Denizcilik Fakültesine 1997 yılında yapılan bir sözleşme ile bilabedel okulun eğitim gemisi olarak kullanılmak amacıyla bağışlanmıştı.

M/V Akdeniz Gemisi

M/V AKDENİZ Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Denizyolları İşletmesi tarafından, A.G.Weser firmasına, Bremen'de inşa ettirildi ve 1955 yılında servise kondu. Çift uskurla, 144.31 metre boyundaki gemi, her biri 3620 buhar beygir gücünde, M.A.N. yapımı iki dizel makine ile tahrikli, ilk halinde 19, ancak halihazırda 16 knot servis hızına sahip bir gemidir.

Geminin orjinal durumundaki yolcu kapasitesi 82 birinci sınıf, 370 turist sınıf ve 554 koğuş tipi şeklindeydi. Gemi önce İzmir- İstanbul ve Karadeniz hattında düzenli seferler yaptı 1960' tan sonra, Pire, Napoli, Genova ve Marsilya üzerinden, zaman zaman da Beyrut ve İskenderiye' ye uğrayarak (Lübnan'da iç savaş çıkana kadar) 25 günlük İstanbul-Barselona seferleri yaptı .

1980'lerde, İstanbul kalkışlı kruvaziyer seferlere başladı . 1989-90'da yapılan bir yapısal değişiklikten sonra tüm yolcu kamaraları wc/duş ve sıcak-soğuk klima donatılmakla birlikte toplam yolcu kapasitesi 314'e düşürüldü .

Gemi bu şekilde 2 Temmuz 1997 tarihinde yapılan bir protokolle İ T Ü Denizcilik Fakültesi'ne devredilinceye kadar kruvaziyer seferlerine devam etti ve o zamandan beri eğitim gemisi olarak hizmet yapmaktadır.

DenizHaber.Com-Özel

betstr.org
Editör: TE Bilişim