Ordu’nun Fatsa ilçesine, Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları’nın girişimleriyle ve Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın desteği yapılacak olan anaokulunun ihalesi yapıldı.

Fatsa’ya, İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın desteği ile 380 metrekarelik alana 8 derslikten oluşacak modern bir anaokulundan ülke genelinde 6 tane yapılacak. Bunlardan bir tanesi de Fatsa’nın Dumlupınar Mahallesi’ne yapılacak.

Anaokulu için Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bir süre önce protokol imza yapılmıştı. Protokolün ardından anaokulunun ihalesinin yapıldığı açıklandı.

İlçeye böyle bir eserin kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Kızılay Derneği Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Türkiye’de ilk etapta 6 adet anaokulu yapılacak. Bu 6 okuldan biri Karadeniz Bölgesi’nde sadece Fatsa’ya yapılacak. Bu güzel hizmetin Fatsa’ya gelmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde okulumuz eğitime başlayacak. Dumlupınar Mahallesi’nde okulumuz yapılacak. 8 derslikten oluşuyor ve toplamda 380 metrekare alana yapılacak. Fatsa’ya yapacağımız anaokulumuzun ihalesi yapıldı. Fatsamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Kaynak: iha