Türkiye Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, toplumun Türk Kızılayı’na güvendiğini ve faaliyetlerine destek verdiğini söyledi.
Türk Kızılayı Sosyal Hizmetler Komisyonu toplantısı Ordu’nun Fatsa ilçesinde gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özyürek ve komisyon üyeleri katıldılar.
Farklı illerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda birçok önemli kararlar alınırken toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, “Türk Kızılayı’nın çok önemli yerlere geldiğini görüyoruz. Dünyada en fazla mülteci olarak sahip çıkılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Bu anlamda genel olarak bu tür yardımlara beşeri afetler diyoruz. Doğal afetlerde ise sel, heyelan ve diğer afetler kapsamında yardımlarımız oluyor. Tür Kızılayı hükümetin en önemli çözüm ortaklarından birisi oluyor. Çok önemli işlere imza attığımıza inanıyorum. Bu tür hizmetleri yapmak bizim için onur verici bir durumdur. Türk Kızılayı faaliyetlerine artık vatandaşlarımız da destek veriyor. Gerçekleştirdiğimiz bağış kampanyalarında bizlere önemli derecede güveniyor ve bizlerde bu bağışlarla maddi durumu iyi olmayan kişileri sevindiriyoruz. Toplum Kızılay’a güveniyor” dedi.
Türk Kızılayı Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı ve üyelerini Fatsa’da ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Türk Kızılayı şu an emin ellerde ve önemli bir marka haline geldi. Artık herkes Kızılayı biliyor ve destekliyor. Herkesin bizlere destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha