Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, son 3 yıldır ilçenin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüklerini ancak kaldırımların ve şehir mobilyalarının kötü kullanılması konusunda vatandaşlardan gerekli desteği göremediklerini söyledi.

Görevde oldukları 3 yıllık süre içerisinde kaldırım çalışmalarına büyük ağırlık verdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 30 Mart seçimleri sırasında kaldırım ve otopark konusunun özellikle üzerinde durduğu ana konulardan olduğunu hatırlattı. Tekintaş, “Kaldırımlarla ilgili bugüne kadar 30 bin metrekare ihale yaptık. Yani yaklaşık 16 km kaldırım yapmışız. Şirinevler, Karşıyaka, Akyazı, Bahçelievler, Subaşı, Şahincili ve Yeni Mahalle’nin bir kısmında kaldırım çalışmaları yaptık. Bu yıl ise 40 bin metrekare daha ihale ediyoruz. Standartları belli kaldırım işine devam ediyoruz. Ve kaldırımları babalar yöntemiyle koruma altına alıyoruz” dedi.

Kaldırımları hor kullanıyoruz

Kaldırımları babalar yöntemiyle güvenli hale getirmeye çalışmalarına rağmen kaldırıma araç park edilmesi konusunun önüne geçilemediğini belirten Tekintaş, “Biz insanlardan saygı bekliyoruz. Kendisine, komşusuna, engelliye, yaşlıya, hastaya, hamileye, öğrenciye, çocuğa saygı bekliyoruz. Maalesef bunu sağlayamadık. Bunu sağlayamamak bir handikap mıdır, evet handikaptır. Kendisine saygı bekleyen insanların başkasına da saygı göstermesi gerektiğini tekrar ifade ediyorum. Biz kaldırımları yayaların ve engellilerin güvenliğini sağlayıp rahat hareket etsinler diye yapıyoruz” diye konuştu.

Yeraltı otopark mecburiyeti geldi

Otopark konusunda yeni biz vizyon hazırladıklarını kaydeden Başkan Tekintaş, “Artık yer altı otoparklarını mecbur hale getiriyoruz. Dikkatinizi çekerim, teşvik etmiyoruz mecbur hale getiriyoruz. 500 metrekare arsa olup bu arsada inşaat yapan herkes için kesinlikle yeraltı otoparkı mecburiyeti getiriyoruz. Artık ülkemiz yeraltını kullanmak zorunda. Çünkü yukarıda gördüğümüz kargacık burgacık araç yığını engellememiz lazım" şeklinde konuştu.

Tekintaş, şehir mobilyalarına yönelik şiddet hareketlerinin eskiye oranla azalsa bile halen varlığını sürdürdüğünü de kaydederek tepkisini, “İnsan evinde oturduğu koltuğu eline çekip alıp parçalar mı? Parçalamaz. Ama şehir mobilyasını kırıyor. Oysa bu halkın, milletin malı. Eskiden durakların camlarını kırarlardı. Şimdi azaldı biraz ama hala kıran var. Şehir mobilyalarına, duraklara tekne atan, kıran insanların utanması lazım” sözleriyle dile getirdi.
Kaynak: iha