Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı 2. Sınıf öğrencileri. ‘Öğretim Teknolojileri Materyal Tasarımı Dersi’ kapsamında ‘Kuklalar Dünya Sorunlarını Konuşuyor!’ konulu gösteride sahne aldı.
Kongre ve Kültür Merkezi Kırmızı Salonda düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite personeli ve öğrencileri, Altınyıldız Koleji Ana Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin izleyici olarak katıldığı gösterinin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergin Erginer yaptı.
Yrd. Doç. Dr. Ergin Erginer konuşmasında “Eğitim Fakültesi öğretmenlik formasyonu dersleri kapsamında okutulan Öğretim Teknolojileri Materyal Tasarımı Dersi, öğretmen adaylarının derslerini materyaller kullanarak işlemelerini sağlamalarını öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğretmen adayları, bu dersin teorik yanı yanında, öğretmenleri tarafından kendilerine örneklenen materyalleri ya da kendi geliştirdikleri materyalleri derslerinde nasıl kullanacaklarını bu derste öğrenmektedirler. Bu süreçte adayların kendi geliştirdikleri materyalleri kullanmalarına odaklanmaları; yaparak, yaşayarak öğrenme olanakları sunduğundan, adaylar için daha önemli ve değerli yaşam alanları oluşmaktadır.
Kukla konuşan bir cansız materyal olduğu için öğretmenleri konuşturmakta oldukça etkili bir araçtır. Bunun yanında bu etkinlikte, hijyen, geri dönüşüm, alışveriş çılgınlığı, çocuk gelinler ve benzeri daha bir çok dünya sorununa dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. Etkinliğin öğrencilere ve eğitime gönül vermiş herkese faydalı olması dileğiyle” dedi.
Erginer’in konuşmasının ardından sahne alan Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı 2. Sınıf öğrencileri ‘Öğretim Teknolojileri Materyal Tasarımı Dersi’ kapsamında ‘Kuklalar Dünya Sorunlarını Konuşuyor!’ konulu gösterilerini İngilizce olarak gerçekleştirdiler.
Kaynak: iha