Yang Ming Line'dan İsrail'e haftalık seferler

Yang Ming Line, 17 Mayıs tarihi itibari ile Türkiye - Mısır - İsrail limanları arasında 2 ana gemi ile haftalık servis başlattı. Hat, Gemlik'ten 4 günde, İstanbul'dan 6 günde İsrail limanlarına ulaşıyor

Dünya konteyner taşımacılığının en önemli armatörlerinden biri olan Yang Ming Line, İsrail'e direkt seferler düzenlemeye başladı. 1972 yılında kurulan ve Arkas şirketlerinden Egekont'un acenteliğini yaptığı Yang Ming Line, yeni seferle İsrail - Türkiye arasındaki süreyi 4 güne indirdi. Ym Haiphong ve Ym Mersin gemilerinin kullanılacağı bu hatta, rota, Port Said - Mersin - İzmir - Marport - Gemlik - Port Said - Ashdod - Haifa ve Port Said olarak belirlendi. Turkey Israel Express service (TIX) adı verilen hattın, İstanbul Marport'tan 6 - 7 gün gibi kısa transit süreler vaad etmesi özellikle ihracat yüklemeleri için avantajlar sağlıyor.

Gemlik'ten 4 günde İsrail

Yang Ming Line'ın TIX servisinin bir diğer özelliği de ilk defa Gemlik'e servis vermeye başlaması. Gemiler Gemlik'ten direkt servisle İsrail Ashdod'a 4 günde, 5 günde de Haifa'ya ulaşıyor. Yeni servis sayesinde, ayrıca Port Said aktarmalı olarak Gemlik ve Uzak Doğu limanları arasında ithalat ve ihracat taşımaları da yapılabiliyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim