Türkiye ile Orta ve Uzak Doğu hattında artan ticaret hacmi, MSC’nin dev gemileri ile karşılanacak. Uzak Doğu Tiger Servisi’ne hizmet veren gemilerin kapasiteleri her geçen gün artıyor.

Türk dış ticaretine 14 direkt hatla destek veren Mediterranean Shipping Company (MSC), 6.750 konteyner taşıma kapasitesine sahip dev gemilerini Uzak Doğu Tiger Servisi’ne koydu. Artan talebe cevap verebilmek amacıyla planlı olarak 6.000 TEU’nun üstündeki gemiler Tiger Servis hattında kademeli olarak devreye girmeye başladı. İlk olarak MSC Vanessa isimli gemi, Marport uğrağı yaptı. MSC’nin en büyük konteyner gemilerinden biri olan 86.232 ton deadweight’e sahip MSC Vanessa Ambarlı Liman tesislerinde yer alan Marport Konteyner Terminali’nde ağırlandı.

Marport, Gemlik ve Köstence’ye uğruyor
MSC Vanessa Uzak Doğu Tiger Servisi rotasında yer alacak ve düzenli olarak İstanbul / Marport ve Gemlik / Gemport limanlarına uğrayacak. İstanbul - Köstence - Gemlik - Pire rotasını izleyerek Süveyş Kanalı’na ulaşan servis, Süveyş sonrasında sırasıyla Cidde - Dubai - Bandar Abbas - Colombo - Port Kelang - Singapore - Chiwan – Busan - Shanghai - Qingdao – Ningbo limanlarına direkt uğrak yapıyor.

İhracat yüklemeleri İstanbul’dan Cidde 12, Dubai 17, Bender Abbas 19, Port Kelang 26 günlük transit sürelerle gerçekleşiyor, Gemlik için ise bu süre iki gün kısalıyor. İthalatta ise konteynerler, Singapore’dan 13, Hong Kong’dan 14, Chiwan’dan 15 günde İstanbul’a ulaşıyor. Bu hattaki filoda yapılan kapasite artırımı ile gerek Marport’taki ihracat ve ithalat gerekse Gemlik’teki ihracat yüklerinde gemilerde yer ve ekipman sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak.

İngiltere’de 2005’in Düzenli Hat Taşımacılığı Yapan Şirketi seçilen MSC, 300 konteyner gemisi ve 908.500 TEU’luk toplam kapasitesiye sahip. MSC ayrıca Türkiye’deki operasyonlarıyla Dünya Gazetesi ve Deniz Haber Ajansı tarafından ilk kez düzenlenen ALTIN ÇIPA Ödül Töreni'nde yılın acentesi seçildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim