Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, karşılıklı iki sahil insanının yakınlaşması için Ukrayna'ya gemi seferleri yapmayı düşündüklerini belirterek, fizibilite çalışmalarını bitirdikten sonra uygun şartlarda gemi alarak seferlere başlayacaklarını söyledi.

Yıllardır Samsun-Ukrayna arasında bir ulaşım bağlantısının olmamasından yakındıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu eksiklik bir uçak seferi ya da hızlı gemi taşımacılığı bağlantısı gibi düşünülürdü. Bu tarz ihtiyacı bizde hissediyorduk. Karşı komşumuz Ukrayna ile aramızda 400 kilometre var. Aramızdaki bu ulaşım bağlantısının bir deniz aracıyla kısaltılmasının mevcut olduğunu gördük. Gerek ticari, gerek turizm gerekse sosyal ve kültürel açından karşılıklı iki sahil insanının yakınlaşmasını sağlayabiliriz diye düşündük. Bunun için fizibilite çalışması yaptık. Bu yakınlaşmanın deniz taşıtı gibi bir araçla yapılmasını sağlamak amacıyla projeler hazırladık. Bunun için ne kadar yolcu, otomobil, TIR ya da yolcular gidip gelirken beraberlerinde bavul ticareti yapmak üzere getirdiklerini ürünleri taşıyacak bir gemi üzerinde duruyoruz" dedi.

Fizibilite çalışmalarının 1.5 ay içinde biteceğini anlatan Başkan Yılmaz, "Eğer geminin işletim maliyetleri bizim altından kalkamayacağımız bir şey değilse kentin dinamiklerini harekete geçirerek bu işe girip bu gemiyi satın alacağız. Ukrayna ile turizm, kültür ve sosyal alış verişin yanında buradan oraya RO-RO seferide düşünüyoruz. Fahri konsolosluklar oluşturarak vize işlemleri konusunda da bürokrasiyi hızlandıracağız" diye konuştu.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim