UND: Kara taşımacısı da ucuz akaryakıt almalı

Gelişmiş ülkeler ile Türk denizcilik ve hava taşımacılığında uygulanan “Akaryakıt Fiyat Artışı Düzenleme Faktörü” sistemine uluslararası kara taşımacılık sektörünün de acilen girmesi gerektiğini kaydeden Dinçşahin “Yarın Türk ihracatından söz etmek istiyorsak bu soruna ihracatçı ve taşımacı olarak birlikte çözüm bulmak zorundayız” diye konuştu.

Kara taşımacılığının toplam maliyetleri içinde akaryakıt giderlerinin yüzde 35’e çıktığını söyleyen Dinçşahin maliyetlerdeki bu artışı taşıma fiyatlarına yansıtamadıklarını bunun da gelirlerini erittiğini kaydetti. Artan akaryakıt fiyatları yüzünden sektörün kârsız, maliyet altı fiyatlarla taşıma yaptığını söyleyen Dinçşahin, son 1 yılda benzine gelen zammın yüzde 50’yi geçtiğine dikkat çekti.

Dinçşahin, “Müşterilerimize sunulan hizmet kalitesinin korunması, kesintiye uğramaması ve makul kâr marjı ile çalışan sağlıklı bir sektör yapısının oluşturulması amacıyla maliyetlerimizin yüzde 35’ini oluşturan akaryakıt maliyet artışının faturalarımıza Akaryakıt Fiyat Artışı Düzenleme Faktörü olarak yansıtılması kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

Vatan

Editör: TE Bilişim