Romanya yükleri, EMES'in başlattığı yeni direkt servis ile bir haftada kapıya teslim ediliyor. Romania Shuttle adı verilen yeni servis, bölgeye giden tek direkt servis olma özelliğini taşıyor.

14 gemilik filosuyla 1996'dan bu yana önemli taşımacılık hizmetleri veren EMES, dış ticaretin hızla geliştiği Romanya'ya direkt servis ermeye başlıyor. Türkiye - Romanya arasında tek direkt servis olan EMES Romania Shuttle, ihracatçı ve ithalatçı firmalara zaman ve maliyet avantajı sağlıyor. İstanbul'da Marport limanından verilen haftalık direkt EMES servisi, özellikle ihracat yükleri için önem taşıyor. Marport-Köstence rotasını izleyen serviste, ihracat yüklemelerinde temel ihtiyaç maddeleri, beyaz ve kahverengi eşya ve inşaat malzemesi, Romanya'dan ithal edilenler arasında ise kimyasallar ve madenler en önemli kalemler olarak dikkat çekiyor

Maliyet avantajı sağlıyor

Romanya'daki Arkas şirketlerinden Romar Shipping Agency işbirliği ile yerinde hizmetin de sunulduğu bu hat, diğer taşıma modları ile karşılaştırıldığında maliyette büyük avantajlar sağlıyor. Ayrıca, servisin direkt olması sayesinde yedi gün gibi kısa bir sürede kapıdan kapıya teslimat gerçekleştirilebiliyor. Batı Akdeniz ve Karadeniz'de birçok hatta yük taşıması yapan EMES, böylece Romanya'nın beşinci büyük ithalatçısı olan Türkiye'yi daha kolay ulaşılabilir bir pazar haline getiriyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim