Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV) tarafından 2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Hıdiv Kasrı’nda düzenlenen görkemli tören ile ilk mezunlarını uğurladı. 18 Haziran 2010   Cuma günü gerçekleşen ve yedi programdan mezun olan öğrencilerin diploma aldığı töreni, Beykoz ilçesi protokolü, sekiz kardeş ve dost ülkeden İpek Yolu Lojistikçileri’ni temsilen gelen rektör, dekan ve bürokratlar, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Oktay Ekşi ve ülkemiz lojistik sektör temsilcileri katılımlarıyla onurlandırdılar.

Lojistik sektörüne yönelik nitelikli bilimsel araştırma ve yayın faaliyetinde bulunmak, sektörde yetişen insan kaynağının mesleki ve davranışsal gelişimine katkı sağlamak ve sektöre nitelikli insan kaynağı sağlayacak yükseköğretim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla lojistik sektöründen işadamları ve akademisyenler tarafından oluşturulan TÜRLEV’ın önderliğinde Türkiye’nin alanında ilk tematik meslek yüksekokulu olarak kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını 18 Haziran 2010 tarihinde Hıdiv Kasrı’nda düzenlediği törenle uğurladı.
 

Beykoz Kaymakamı Sayın Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek, Beykoz Eski Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Sulhaddin Gozalov  (Azerbaycan), Zurab  Gasıtashvılı (Gürcistan), Manana Moıstsrapıshvılı (Gürcistan), Kazbek Aldamzharov (Kazakistan), Yernur Nurgaziyev (Kazakistan), Asan Ormushev (Kırgızistan), Batnasan  Namsraı (Moğolistan), Chuluunbaatar Navaanbalt (Moğolistan), Abdul Khamit Adılov (Özbekistan), Komil Zıyadeullaev (Özbekistan), Sukhrob Sokhıbnazarov (Tacikistan), Tohir Habıbov (Tacikistan), Anna Muhammet Bagshıyev (Türkmenistan), Baymamed Pirniyazov (Türkmenistan)’den oluşan İpek Yolu Lojistikçileri’nin temsilcileri, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Oktay Ekşi ve Lojistik temalı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen mezuniyet törenine, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir telgraf mesajı göndererek yeni mezunlarımızı tebrik etmiştir. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezuniyet töreninde Lojistik, Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, Girişimcilik ve Proje Yönetimi Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı öğrencileri diplomalarını alarak mezuniyet sevincini aileleri ve öğrenci arkadaşları ile paylaştılar

Törenin açılışında mezunlar adına bir konuşma yapan Sadık Yaman, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunları olmanın haklı gurunu yaşadıklarını ve mezunlar olarak bundan sonraki hayatlarında iki kat fazla sorumluluk taşıdıklarını bilincinde olduklarını söyledi. Yaman, bir yandan iş hayatında gösterecekleri istikrarlı başarılarla sektörde kendilerine iyi bir yer edinirken, diğer yandan da çalışkanlıkları mesleki bilgi ve donanımlarıyla kendilerinden sonra gelecek olan arkadaşlarının iş dünyasındaki referansı olacaklarını ifade etti.

Sadık Yaman’ın ardından konuşmasını yapan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şenay Yalçın, bu mezuniyet töreninin Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezuniyet töreni olması bakımından son derece önemli olduğunu ve hatıralarda derin izler bırakacağını söyledi. Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Prof.Dr. Yalçın, dünya üzerindeki en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, mezun öğrencilerin ailelerine de teşekkür etti ve öğrencilerin aldıkları bu diplomada onların da hakkı olduğunu belirtti.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, bu mezuniyet töreni ile hayatında bir ilki yaşamaktan son derece heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade etti. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kendisini geleceğe taşıyacak olan ilk mezunlarını verdiğini söyleyen Ruhi Engin Özmen, ilk mezunların okula duydukları aidiyet duygusunun, okulunun gelecekteki yönünü ve vizyonunu ortaya koyacağını belirtti. “Genç Meslektaşlarım” diyerek yeni mezunlara hitap eden Özmen, lojistiğin bir bilim dalı olmadığını ancak kurulacak olan Beykoz Üniversitesi’nde açılacak olan bir lojistik fakültesi ile bu alanın bir bilim dalı olmasına katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen’in ardından söz alan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu mezuniyet töreninde olmaktan çok büyük haz, mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi. Çelikbilek, eğitime katkı yapılmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek, Beykoz’da bir üniversite kurulmasının özellikle önem taşıdığını ve yüksekokulun 100. mezunlarını da görmeyi arzu ettiğini belirtti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ardından son konuşmayı yapan Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün de, kendisinden önceki konuşmacıların hissettiği ve söylemeyi arzu ettiği her şeyi söylediklerini ifade ederek, Beykoz’un gelişmesinde eğitim kurumlarının önemine değindi. Bu anlamda Beykoz Üniversitesi’nin kurulmasını da dört gözle beklediklerini, bu sayede Beykoz’un ilköğretiminden yükseköğretimine İstanbul’un yıldız ilçesi olacağına inandığını söyleyen Ergün, eğitime yaptığı katkıdan dolayı Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen’e teşekkürlerini iletti.

Protokol ve açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrencilerin diploma törenine geçildi. Diploma töreninde okul birincisi olan Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik Programı öğrencisi Işıl Önder, yaş kütüğüne ismini çaktıktan sonra diplomasını ve onur belgelerini Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’ün elinden aldı. 171 öğrencinin diplomaları aldığı törenin ardından mezun öğrenciler Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu yeminini ettiler ve 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.


Editör: TE Bilişim