Kıyıya Vuran Türk bayraklı M/V SİNAN NAİBOĞLU Gemisini UZMAR Kurtardı

Birkaç ay öncesinde İzmir'in Aliağa ilçesinde kuvvetli fırtına nedeniyle kıyıya vuran Türk bayraklı M/V SİNAN NAİBOĞLU isimli yük gemisi, UZMAR Denizcilik Şirketi tarafından kurtarıldı.

Kurtarma operasyonu; Aliağa Liman Başkanı koordinasyonu ve gözetiminde, bölgede uzun yıllardır faaliyet göstermekte olan UZMAR Nemrut Kılavuzluk&Römorkörcülük Teşkilatı tarafından gerçekleştirildi.

Aliağa Çakmaklı Köyü'nde karaya oturmuş olan geminin kıyı bağlantılı bazı bölümleri öncelikle iş makineleri ile derinleştirildi, geminin çekilerek kurtarılmasını sağlayacak halat donanımları palamar botları kullanılarak gemiye bağlandı, akabinde UZMAR'a ait yaklaşık 80 ton çekme gücüne sahip römorkörler kullanılarak kurtarma işlemlerine geçildi.

UZMAR'ın yaklaşık 4 saat süren özverili çalışmaları neticesinde, herhangi bir çevre kirliliği yaşanmadan başarılı bir şekilde M/V SİNAN NAİBOĞLU gemisi yüzdürüldü ve yine römorkörler vasıtasıyla Aliağa gemi söküm tesislerine çekilerek götürüldü.        

Yaz aylarında denize girmek için sıklıkla kullanılmakta olan sahilde  kıyıya vuran bu gemi, bölge halkında ciddi düzeyde rahatsızlık oluşturmaktaydı. Kurtarma işlemlerini heyecanla takip eden bölge halkının memnuniyeti ,geminin yüzmeye başladığı anda alkışlarla verdiği tepkiden net olarak görüldü.