Muş’un Varto Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ‘kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim’ semineri verildi.

Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Sedat Tunç ve Sedat Sevimli tarafından ‘kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim’ konulu bir seminer verildi. Özellikle evli erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Sosyal Hizmet Uzmanı Sedat Tunç; kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, kadına yönelik şiddete müdahaleler, şiddet mağduruna verilecek koruyucu tedbir kararları, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezine ulaşmanın yolları hakkında bilgiler vererek, Alo 183 ihbar hattının önemi üzerinde durdu.

Seminerin aile içi iletişim bölümünde ise; güçlü ve sağlıklı toplulukların en önemli özelliklerinden birinin, sağlıklı iletişim konusundaki yetenekleri olduğu belirtilerek; iletişim becerileri, iletişimin tanımı, süreci, çeşitleri ve etkili dinleme başlıklarında bilgilendirme yapıldı.

Seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü elemanları ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulnasır Sever, milli eğitim çalışanları katıldı.
Kaynak: iha