MUŞ (İHA) – Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Kazanım Değerlendirme Sınavları’ yapıldığını belirterek, öğrencilerin bu sınavlar sayesinde tecrübe kazandıklarını ve soru tekniklerini öğrendiklerini söyledi.
Muş Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaokul öğrencilerine yönelik Kazanım Değerlendirme Sınavlarını yaptırıyor. İl genelinde yapılan sınavlarda öğrencilerin kendilerini deneme ve sınav tecrübesi kazanmaları amaçlanıyor. Merkez, Hasköy ve Korkut ilçelerinde sınavların yapıldığı okulları ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğrencilerle yakından ilgilenerek tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin bu sınavlar sayesinde sınav tecrübesi ve derste öğrendiklerini değerlendirme şansı elde ettiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, TEOG sınavlarında da başarı ortalamasında artışın olduğunu söyledi. Bu sınav ile dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, “İl genelinde çocuklarımıza Kazanım Değerlendirme Sınavları yapıyoruz. Çocuklarımızın tecrübe kazanması, kendilerini geliştirme, soru tekniklerini öğrenme, derste öğrendiklerini test ortamında kazanımlarını kontrol etme amacıyla bu deneme sınavını yapmaktayız. İl geneli bu dördüncü sınavımız. Dört tane sınavımızı yaptık. Buradaki amacımız çocuklarımızın tecrübe kazanımıdır. Bizde il genelinde akademik başarıyı arttırmak için çaba göstermekteyiz. Bu deneme sınavları sayesinde kırsal kesimdeki çocuklarımızın teste alışmaları anlamında çok önemli kazanımlar elde edilmektedir” dedi.
TEOG sınavlarında başarı ortalamasının da artığını kaydeden Arslan, “Tabi ki bunların sonuçlarında TEOG dediğimiz ortak sınavlarda çocuklarımızın liseye gitme sınavlarında başarılar artmaktadır. İl geneli TEOG sınavlarına baktığımız zaman düzenli bir artış gözükmektedir. Yani biz Türkiye ortalamasını birinci dönemki TEOG Türkiye ortalaması olan altı puan farkımızı biz üçe buçuğa düşürdük. İnşallah biz bu sonuçlara baktığımız zaman, Muş genelini değerlendirdiğimiz zaman Türkiye TOEG ortalamasını yakalayacağımızı ümit ediyoruz. Henüz açıklanmadığı için bir sonuç veremiyoruz, ama bizim değerlendirmelerimiz, akademik başarıda Türkiye ortalamasını yakalayacağımızı ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan deneme sınavları sayesinde kendilerini test ettiklerinin altını çizen öğrencilerden Zelal Akalın da, “Bu denemeler sayesinde bir fırsat bularak kendimizi deniyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız sayesinde bu denemeleri yapıyoruz. Kendimizi de deneyip iyi liselere gitmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Sınava giren öğrencilerden Helin Okur ise, “Muş Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Kazanım Değerlendirme Sınavları’na giriyoruz. Kendimizi geliştirme için iyi bir lise gitmek istiyoruz. Bizim geleceğimiz için bu denemelere girip seviyelerimizi öğrenip daha iyi liselere gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha