Muş’un Malazgirt ilçesinden geçen Murat Nehrinde yakalanan ve batı illerinden getirilen deniz ürünlerine vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.
Havaların soğuması ile birlikte Malazgirt Cadde ve sokaklarında balık bereketi yaşanmaya başladı. Murat Nehrinde tuttukları balıkları Malazgirt’te satan balıkçılar, vatandaşların en fazla nehir balığına rağbet ettiklerini söylediler. Deniz ürünlerinin fiyatının Murat Nehrinden çıkan balığına oranla pahalı olduğunu söyleyen balıkçılar, bu yıl özellikle Murat Nehri balığının bol olmasından dolayı fiyatlarının da düştüğünü belirttiler.
Murat Nehrinde tutulan balıkların yanı sıra batı illerinden getirttiği balıkları satan Nuri Karataş isimli balıkçı; “Murat Nehrinde bu yıl balık bolluğu yaşanıyor. Malazgirt’in birçok yerinde balıkçı var. Balıkçılar hem deniz ürünlerini hem de Murat Nehrinde yakaladığı balığını satıyorlar. Şu anda Murat Nehrinden çıkartılan balıkların kilosu 5 ile 6 lira arasında satılıyor. Batı illerinden getirtilen deniz ürünleri ise Murat balığına oranla pahalı. Deniz ürünlerinden ise hamsi, istavrit ve palamut satılıyor” dedi.
Her balıkçının günlük ortalama 100 kilogram balık sattığını söyleyen Alican Aydın isimli satıcı ise, bu yıl satışların geçen yıla oranla daha iyi olduğunu söyledi. Kırmızı et ve tavuk fiyatlarına göre vatandaşların daha ucuz olan balığı seçtiğini vurgulayan Aydın; “Malazgirt’in birçok yerinde balık satılıyor. Diğer illerden gelen balıklar ve Murat Nehrinden avlanan balıklar ayrı ayrı alıcılar buluyor. Her balıkçı günlük ortalama 100 kilogram balık satıyor. Balık fiyatları kırmızı ve beyaz ete oranla ucuz olduğu için vatandaş balığı tercih ediyor” diye konuştu.
Kaynak: iha