Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yarın başlayacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına girecek öğrencilere başarı diledi.
Yazılı bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencileri için uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortak sınavlarının birinci dönem ki kısmının 23-24 Kasım Çarşamba ve Perşembe günü yapılacağını hatırlattı. Her gün üç dersten sınava girecek olan öğrencilerin 23 Kasım 2016 Çarşamba günü Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, 24 Kasım 2016 Perşembe günü ise fen ve teknoloji, Türkiye Cumhuriyeti inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden başarılı olmak için ter dökeceklerini belirten Cevdet Arslan, bu sınavın öğrencilerin geleceğini şekillendirmesi açısından oldukça önemli olduğunu, yöneticilerin ve öğretmenlerin gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin eğitim öğretim yılı başından beri bu sınava odaklandıklarını dile getiren Arslan, il genelinde 180 okul, 844 salonda 8 bin 952 öğrencinin gireceği bu sınavda 2 bin 532 öğretmen ve 893 güvenlik görevlisi ve 122 resmi araç görevlendirildiğini vurgulayarak, "Öğrencilerimiz hiç korkmasınlar. Derslerine günü gününe çalıştıkları için oldukça kolay bir sınav. Heyecanlanmasınlar, kaygılanmasınlar. Okullarındaki ilgili derslerin normal yazılısına giriyormuş gibi rahat bir şekilde sınavlarına girsinler. Zaten biz yaptığımız deneme sınavlarıyla öğrencilerimize sınav tecrübesi kazandırdık. İnşallah rahat bir sınav olacak. Ancak bu rahatlık onları hataya sevk etmesin. Soruları çok dikkatli okusunlar. Kodlama hatası yapmasınlar. Optik okuyucu da kesinlikle karalama yapmasınlar. Bilhassa kitapçık türünü kodlamayı unutma gibi basit hatalardan kaçınsınlar. Sınav öncesi beslenmelerine çok dikkat etsinler. Ailelerin de çocuklarımızın moralini yüksek tutması gerekli" dedi.
Öğretmenlerin bu sınavlarda rolünün oldukça büyük olduğunu dile getiren Arslan, "Öğretmenlerimiz bu sürecin en önemli faktörü. Sınav gününe kadar derslerinin müfredatını ve kazanımlarını çok dikkatli takip etmeleri gerekli. Bu sınav tamamen ders müfredatının değerlendirilmesinden oluşuyor. Derslerin konularının tamamlanamaması ya da yetiştirilememesi gibi bir mazeret olamaz. Herkes kendine düşeni canla başla yapacak. Öğrencilerimizin geleceği için kimsenin kaybedecek zamanı yok. Sınavların sağlıklı yürümesi için görevli yönetici ve öğretmenler gereken tüm hassasiyeti gösterecekler" ifadelerini kullandı.
Sınav günü tam kadro sahada olacaklarını belirten Arslan, bu sınavların Muş’un özlediği başarıya ulaşması için kusursuz yapılması gerektiğini belirtti. "Tüm öğrencilerimize bu zorlu yarışta başarılar diliyorum” diyen Arslan, tüm öğrencilerin çalışmalarının meyvesini başarılı bir şekilde toplayacağına inandığını kaydetti.
Kaynak: iha