Köyceğiz’de bu yıl 19’uncusu düzenlenen Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası törenle başladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan organizasyonda halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.
Tören kapsamında Köyceğiz kordonunda kortej yürüyüşü gerçekleştirilirken, eski Milli hentbolculardan oluşan takım ile Köyceğiz Belediyesi Hentbol Takımı gösteri maçı yaptı.
Bu yıl 19.uncusunu düzenledikleri Hentbol turnuvasının Köyceğiz’e artı değer kattığını dile getiren Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale; ‘’Köyceğiz Belediyesinin Hentbol takımı 1.lige çıktı. Hedefi süper lig, burada 19 yılda kazanılan birikimlerin sonucu bu akşamdan, sabaha olan bir şey değil. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Deniz, doğa, güneşle iç içe Dünyada ki en güzel yerlerden biri olan Köyceğiz ile hentbolcuları buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Ceylan, gelecek yıllarda turnuvayı Uluslararası bir seviyeye çıkartmak istediklerini ifade etti.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Serdar Eler ise, federasyonun amacının her düzeyden sporu tanıtmak ve sevdirmek için gerekli çalışmaları yapmak olduğunu söyledi.
Turnuvanın 1998’de 9 takımla başladığını, bugün 35 takıma ulaştığını anlatan Eler; ‘’bu şampiyonayı yaparken keyif alıyoruz ve gurur duyuyoruz. Katılan bütün üniversiteler iyi niyetlerinden ve hentbol sevgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah kazasız belasız sakatlık olmadan hentbola ve Köyceğiz’e yakışır bir organizasyon olacak’’ dedi.
35 takım katıldığı şampiyonada, 400’ün üzerinde sporcu mücadele edecek.
Turnuva 12 Temmuz’da sona erecek.
Kaynak: iha