Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesi ile Gölet’in çehresi değişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ihalesi yapılan proje ile yol yapım çalışmaları, yol düzeltme ve reglaj işleri kapsamında Gölet’i çevreleyen toplam 3 bin 118 metre yol içerisinde, yaya ve bisiklet yolu, araç yolu, oturma bankları, pergoleler, 96 adet piknik masası, 500 m2 oyun ve spor alanları, 6 bin m2 otopark ve 4 adet WC kabin çalışması yapılarak hizmete sunuldu.
Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesi ihalesine 15 firma katıldı. 21 Ocak 2015 tarihinde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanırken, 974 bin 885 TL’lik proje sözleşmesinin yüzde 48,79’luk bölümü olan 475 bin 646 lirası Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından geri kalan bölümü ise Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar son aşamasına gelirken, mevcut ahşap köprünün yenileneceği ve vatandaşların huzurlu bir şekilde pimnik ve sosyal aktivitelerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla güvenlik ekipleri konuşlandırılacak.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, GEKA’dan alınan ve Büyükşehir Belediyesinin de katkıları ile Ula Göleti çevresinde çok güzel bir düzenleme yapıldığını belirtti. Başkan Gürün, Gölet etrafında Orman’a ait bir alanın alınması ile ilgili sorunun çözüldüğünü belirterek, “Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız İbrahim Çiftçi, Gölet çevresindeki ormanlık alan ile ilgili Bakanlığın olumlu görüşünü bize ileti. Burada yapacağımız düzenlemeler ile bütün Muğla, özellikle platodaki hemşerilerimizin bir araya gelmesi, gölde çeşitli etkinliklerin yapılması, kano yarışları, balık avlama, bisiklet yarışı, atletizm yarışı ve piknik yapma gibi sosyal aktiviteler ile vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.
Kaynak: iha