Mayıs ayı içinde kutlanan ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Günü’ ile ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ etkinlikleri Menteşe Kaymakamlığı ve Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde Menteşe’nin Bayır Mahallesi Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti. Etkinliğe Vali Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şevket Gülen, kamu kurum müdürleri, jandarma mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Farkındalık yaratmak ve trafik kazalarını dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte şiir, halk oyunu, mini tiyatro, folklor gösterisi, Jimnastik gösterisi ve Valilik Mehter takımı gösterisi gibi aktiviteler yapıldı. Etkinlikte ayrıca, “Trafikte Kaos” konulu resim çalışması ile yarışmada birinci olan Bayır Orta Okulu öğrencilerinden Gülşah Emiroğlu ve “Sukunet-i Yok Oluş” isimli şiiri ile yarışmada birinci olan Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Sezen Bozdağ’a ödülleri Vali Amir Çiçek tarafından verildi. Trafik kurallarının yaşamı sorunsuz sürdürebilmek için yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda konduğunu belirten Vali Çiçek, “Trafik kurallarına uymalı, uymayanları uyarmalıyız. Trafiğin önemine dikkat çeken ve farkındalık oluşturan gösteriler için başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit ve Ebediyete intikal eden gazilerimiz için lokma döküldü. Program Jandarma, Emniyet, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi standlarının gezilmesi ile sona erdi.
Kaynak: iha