Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Yılmaz’ın geçtiğimiz ay kalp krizi sonucu vefatının ardından Merkez Birlik Başkanlığı’na Yönetim Kurulu kararı ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin getirildi. Merhum Başkan Bahri Yılmaz’dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine yedek üyelerden Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zekeriya Aydın getirildi.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği yeni yönetim kurulu Başkan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, 2. Başkan Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, Muhasip üye Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, Sekretarya: Hatay İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ekici, Üyeler Diyarbakır İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahri Saylak, Sivas İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Doğan ve Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zekeriya Aydın.
SAHTE BAL İLE MÜCADELEYE DEVAM
Türkiye arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Birlik Başkanlığına seçilen Ziya Şahin, temel hedeflerinin merdiven altı diye tabir edilen sahte bal ile mücadele edeceklerini ve üreticilerin ürettiği balın kayıt altına alınması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Şahin, “Tüketicilerimiz tarafından balın şifa kaynağı olarak kullanılması arıcılarımıza çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu gerçekten yola çıkarak balı doğal olarak üretmek üreticilerimizin temel amacıdır. Ancak gerçek ve sahte balların aynı piyasada yer alması arıcılarımızı ekonomik açıdan zora sokan en temel unsurdur. Bu durum aynı zamanda tüketicilerin bal’a olan güvenini kırmıştır. Tüketicilerimizin bala olan güveninin yeniden tesisi ve bu çok özel şifalı besin maddesi olan balımızın itibarını yeniden kazandırılmak için gerekli çalışmalar yapacağız. Ayrıca arı sağlığı için yine merdiven altı üretimi yapılan ruhsatsız, etiketsiz ve bileşeni belli olmayan, yani sahte ilaçlar üreticilerimizin arılarının sönmesine, arıların bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve ürünlerinde kalıntıya sebebiyet vermektedir. Ülkesel olarak bu tür faaliyet içerisinde olan kişi ve kurulmalarla da mücadele etmekte görev ve amaçlarımız arasında yer almaktadır” dedi.
Kaynak: iha