Muğla’da meydana gelen deprem sonrası başta Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Milas ilçelerinde vatandaşlar kendini sokağa attı. Ege Bölgesi’nin tamamında hissedilen deprem sonrası vatandaşlar tedbir amacıyla geceyi sokakta geçiriyor.

Deprem esnasında Akyaka’da olduğunu belirten Ayhan Kaya isimli vatandaş, “30 yıldır Muğla’dayım böyle bir deprem hissetmedim. Akyaka’da deniz kabardı” dedi.

Deprem sonrası Bodrum Devlet Hastanesi’nin boşaltıldığı yönünde gelen haberler sonrası Muğla Valisi Esengül Civelek basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Civelek, “Olumsuz bir durdum yok. Ancak korku ve panik nedeniyle hafif yaralanmalar var. Eski binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisi geliyor. Bu konuda hasar tespiti yapılacak. Sevindirici olan durum bu büyüklükteki bir depremde can ve mal kaybımızın olmayışı. Bodrum Devlet Hastanemizden hasta tahliyesine oludğuna ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Hastalarımız hastanede, ancak korku ve panik nedeniyle gelen hastalarımız hastanemiz bahçesinde tedavileri yapılıyor. ” dedi.
Kaynak: iha