Türkiye Kano Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan “Durgunsu Kano Bahar Kupası ve Aday Milli Takım Seçme Yarışları” Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yapıldı.

30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında Köyceğiz Su Sporları Merkezi’nde 200, 500 ve bin metre mesafelerde gerçekleştirilen yarışlara 14 ilden 26 kulüp ve 194 sporcu katıldı. İlk gün 500, 2’nci gün bin metre, son gün ise 200 metre yarışları yapıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, ilçenin spor turizmi ile öne çıkmaya başladığını söyledi.

Kano yarışları ve kamplarının son yıllarda Köyceğiz’de gerçekleştirildiğini ifade eden Ceylan; “Köyceğiz Gölü yarışlara, seçmelere ve kamp çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Sporcularımız göl üzerinde kurulan parkurlarda antrenmanlarını yapıyorlar. Vatandaşlarımızda ilgiyle sporcularımızı izliyor ve destekliyor. Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Katılımları ile bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederim.” dedi.

Yarışlar sonunda genel başarı sıralamalarına göre dereceye giren kulüplere kupa takdim edildi. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ise madalyaları, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Mustafa Ten, Kano Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Tolga Çelik, Federasyon Eğitim Kurulu Üyesi Feyzullah Tecirli, Köyceğiz Belediye Meclis Üyesi Nadi Pirci, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Memduh Özyıldırım ve Mehmet Küçükgüngör, Durgunsu Kano Yarışları Teknik Kurul Üyeleri Hüseyin Kaya, Barış Öztürk ve Çağrıbey Yıldırım tarafından verildi.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, kano sporuna katkılarından dolayı Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu ve Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’a plaket takdim etti.
Kaynak: iha