Muğla’nın Dünyaca ünlü İztuzu Plajında işgalci olduğu iddia edilen Dalyan Çevre Geliştirme, Turizm, İnşaat, Emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) kolluk kuvvetleri marifetiyle tahliye edildi.
Muğla Valiliğinin, ’Suçu önlemek ve toplumsal olayların önüne geçmek’ ibaresi ile almış olduğu karar neticesinde, işgalci olduğu iddia edilen DALÇEV A.Ş şirketi İztuzu Plajı’ndan kolluk kuvvetleri marifetiyle tahliye edildi.
Muğla Valiliği, Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) olan İztuzu Plajı’nda, işgişalci olduğu iddia edilen DALÇEV A.Ş’nin tahliyesi için karar aldı.
Karar, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, DALÇEV A.Ş’ye tebliğ edildi. DALÇEV yetkilileri, plajdan kolluk kuvvetleri marifeti ile tahliye edildi. Tahliye esnasında jandarma ekipleri ile komando timleri çevrede güvenlik önlemi aldı.
Karar doğrultusunda DALÇEV A.Ş’nin İztuzu Plajında bulunan 1 numaralı büfedeki faaliyeti sonlandırıldı. 1 numaralı büfenin olduğu bölgedeki şezlonglar üniversitenin plaj işlemesinde görevli olan personel tarafından boşaltıldı. DALÇEV A.Ş’ye ait olan 2 adet jenaratör’de iş makinası ile feribota yüklenerek, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin (DALKO) deposuna götürüldü.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektör danışmanı (MSKÜ) Mehmet Ayhan, "Firma 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, kararında yerin üniversiteye teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Valiliğe müracaat ettik. Valilikte plajın boşaltılıp, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesine karar verdi. Çevre Bakanlığı da bize teslim edecek" diye konuştu.
DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise, tahliye kararı olmadan hukuksuz bir işlem yapıldığını iddia ederek, "Muğla Valisi emretti diye şuanda bizim şirket merkezimiz olan İztuzu Plajı Dalyan ağzı günübirlik tesislerinden zorla ve cebren çıkartılıyoruz. Sayın Valimiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden şikayetçiyiz. Yargıtay kararına rağmen Valiliğin hukuksuz emri ile çıkarılıyoruz’’ dedi.
Kaynak: iha