Bodrum Belediyesi tarafından belli yaş guruplarındaki çocukların çevreye duyarlılıklarını artırmak amacıyla hazırlanan eğitimler devam ediyor.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Çevre Eğitimi Projesi” kapsamında yürütmekte olduğu ve geçtiğimiz günlerde ilkokul öğrencilerine yönelik olarak verilen “Geri Dönüşüm Seminerleri” ikinci etap olarak anaokulu ve kreşlerde de veriliyor.

Eğitimlerde; Özel Minik Eller Anaokulu’nda 15, Özel Deniz Yıldızı Anaokulu’da 25, Bıcırık Anaokulu’nda 28, Geriş Pasanda Anaokulu ve Kreş’te 55, Özel Neşe Erberk Anaokulu ve Kreş’inde 102, Gelişim Kreşi’nde 30, Özel Gökkuşağı Anaokulu’nda 42 olmak üzere toplamda 297 öğrenciye çevre ve geri dönüşüm semineri verildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli İpek Civelek’in sunumunu yaptığı eğitimlerde öğrencilere geri dönüşümle ilgili eğitici bilgiler çizgi filmlerle anlatılırken eğitim sonunda sertifika, geri dönüşüm kutusu, atık pil kutusu, boyama kitabı, balon ve eğitici broşürler de veriliyor.
Kaynak: iha