Bodrum genelinde yol bakım, onarım işleri ile çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi ekipleri; ayrıca vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alarak ihtiyaç duyulan bölgelere, yeni sosyal alanlar kazandırıyor.
Bodrum Belediyesi ekipleri, yaklaşan kış ayları öncesinde olası mevsimsel yağışları da göz önünde bulundurarak uygulamaya geçilen işlerin ve projelerin aksamaması için çalışmalarına hız verdi. Bodrum Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri müdürlüklerine bağlı ekiplerin dahil olduğu çalışmalarda belediye ekipleri, Bodrum merkezdeki ihale edilen Çarşı Mahallesi Külcü Sokak’ın yenileme projesi kapsamında sökülen asfaltın üzerinde betonlama işlemi yaptı. Sökülen kaldırımı da yenileyen ekipler, sokağı yeni kaldırım taşlarıyla kaplıyor. Bölgedeki yağmur suyu hattı için başlatılan kazı çalışmaları da devam ediyor.
Gümbet civarındaki Cevat Şakir Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi’nde gerçekleşen kaldırım çalışmalarında ise sona gelindi. Ekipler öncelikle yolun kenarındaki bozuk zeminin bakım ve onarımını yaptı ve kullanılan 32 metreküp beton malzemeyle mevcut yola sıfırdan yeni bir kaldırım kazandırdı.
Bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra sıcak asfalt çalışmalarını da sürdüren ekipler, Turgutreis Karabağ Mahallesi’ndeki 2064. Sokak ile Fırkateyn Caddesi boyunca toplam 1,5 km’lik yolda asfalt çalışması başlattı. Yetkililer, bugüne kadar bölgede yapılan asfalt çalışmasında toplam 6.000 ton sıcak asfalt kullanıldığını da belirterek çalışmaların bölge bölge yarımada genelinde devam edeceğini söyledi.
Bodrum Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Turgutreis Mahallesi 4083. Sokak’ta bulunan çocuk oyun parkında da çevre düzenleme çalışmaları yaparak parkı çevreleyen 300 metrelik alanı taş duvarla örüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de peyzaj çalışmaları kapsamında çeşitli bitki ve çiçek dikerek parkı güzelleştiriyor. Temizlenip gerekli bakımlarının ardından park, kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak.
Bodrum Belediyesi ekipleri, Bitez Bergamot Caddesi’nde yapılan su borusu yenileme çalışması sonrası bozulan yolun yenilenmesi için de harekete geçti. Bozulan asfaltı sökme işlemlerine başlayan ekipler, birkaç gün içerisinde yolda asfaltlama çalışmasına da başlayacaklarını belirtti.
Bodrum Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin daha fazla spor yapabilmesine olanak sunmak amacıyla Gümüşlük Mahallesi’nde bulunan futbol sahasının arkasında konuşlandırılan küçük minyatür saha da düzenleniyor. 160 metrelik alanı kapsayan çalışmada toplam 60 adet direğin dikildiği saha, eksiklerinin hızla giderilmesinin ardından kullanıma sunulacak.
Kaynak: iha