Muğla’da ilk defa düzenlenen ve renkleri, motor kuvvetleri, ses sistemleri gibi özellikleri ile büyük ilgi gören ‘Muğla Auto Show Tuning’ Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanında meraklıları ile buluştu. Muğla’da ilk defa etkinliğe, İzmir, Aydın, Denizli, Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa ve Muğla’nın İlçelerinden gelen yaklaşık 350 araç katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte, katılımcılar araçlarını tanıttı.
Değişik modellerde ve markalarda 350 aracın katıldığı etkinlik önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde meraklıları ile bulaşacağı açıklanırken, etkinliğin ticari bir amacının olmadığı, sadece merak ve bir tutku olduğu açıklandı. Etkinlikte en fazla ilgi çeken araçlardan birisi de 38 bin lira harcayarak özel ses siteminin monte edildiği araç oldu. Türkiye’nin bütün illerini gezdiklerini ve ödüllü bir araç olduğunu belirten firma yetkilisi, "Aracımızın üzerinde 18 bin wat sadece bas için amfi var. Bin 200 amper akümüz var. Kullandığımız aracımızın fiyatı 10 bin lira, ancak biz içerisine 38 bin liralık ses sistemi kurduk. Türkiye’nin birçok yerinde de aracımız dikkat çekerek büyük ilgi gördü ve ödül aldı" dedi.
Organizasyon yetkililerinden Yılmaz Korkut etkinliğin beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü, fuarda çeşitli özellikte 350 aracın sergilendiğini açıkladı. Korkut, “Muğla’da ilk defa düzenlenen etkinlikte amacımız yarışma değil. Burada modifiye araçları, klasik araçları ve özel donanımlı ses sistemi olan araçları sergilemek için buluştuk. Sergilenen araçların birçoğunda bin liradan 60 bin liraya kadar ses sistemi var. Birlik ve beraberliği pekiştirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Burada güzel dostluklar var. Herkes burada araçlarını tanıtarak renk katıyor. Modifiye araç aslında bir tutku. İnsanlar bu araçlarına özel ilgi gösteriyorlar. Meraklılar bu araçlara zevki için para harcıyor. Çünkü bu bir hastalık ve tutku” dedi.
Kaynak: iha