İTÜ DEFAV Öğrenci Yurdu'nda  plaket takma töreni İTÜ DEFAV Öğrenci Yurdu'nda plaket takma töreni

Dünyanın en büyük konteyner hattında çalışan MSC'nin vintage filosunun güvenlik departmanı için zorlu bir hafta oldu; Gemilerden biri Husiler tarafından vuruldu, diğeri makine dairesinde yangın çıktı ve bir diğeri ise yan yattı.

1998 yapımı 4.688 teu MSC Sao Paolo V'de Pazar gecesi geç saatlerde Quebec'teki Les Escoumines açıklarında St Lawrence'ta yangın çıktı.  Şiddetli yangın daha sonra geminin yaşam bloğuna yayıldı. Kanada Sahil Güvenlik'e Amerikalı itfaiyecilerden oluşan bir ekip yangını söndürmeye çalıştı.

M S C1

Doğuya doğru ilerleyen 28 yaşındaki 5.711 teu MSC Katyani , 29 Şubat'ta makine arızası yaşadı. Gemi, İspanya'nın Vigo kıyısının yaklaşık 300 deniz mili açıklarındaki bir alandan altı gün boyunca çekilmek zorunda kaldı. Gemi nihayet dün Vigo'ya ulaştı. 

M S C1

MSC, Avrupa'dan Orta Doğu'ya kadar Husilerin son zamanlardaki yüksek profilli saldırılarından birinin etkileriyle de uğraşmak zorunda kaldı. Hindistan Donanması tarafından , MSC Sky II mürettebatının Pazartesi günü 25 yaşındaki 2.169 teu'luk gemiye düzenlenen saldırının ardından yangını söndürdüğünü gösteren bir video yayınlandı (aşağıya bakın).

Hindistan donanmasına ait bir gemiden gelen 12 kişilik yangınla mücadele ekibi de, yangınla mücadele çalışmalarına yardımcı olmak üzere sabahın erken saatlerinde gemiye bindi. Yangın söndürüldü.  

MSC, Ağustos 2020'den bu yana benzeri görülmemiş miktarda eski tonajı artırarak  filosuna 350'den fazla gemi ekledi.

 Linerlytica'nın Aralık ayı verilerine göre Soren Toft liderliğindeki hattın elinde ortalama yaşı 16,8 olan bir filo var.

Editör: Nermin İstikbal