Mersin Valisi Ali İhsan Su, Doğu Akdeniz çanağı için büyük önem taşıyan, geniş kapasiteye sahip Mersin Uluslararası Limanı’nın, Mersin’in sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesinde büyük rol aldığını da ifade ederek, limanın sadece kent ekonomisine değil, ülke ekonomisine de ciddi katkılar sunduğunu söyledi.

Son kararname ile Mersin Valiliği görevine atanan Vali Ali İhsan Su’ya ’hayırlı olsun’ ziyaretleri sürüyor.

Bu kapsamda Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Genel Müdürü Frans Jol ve liman yöneticileri Vali Ali İhsan Su’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Su, Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Mersin Uluslararası Limanı’nın ülkemizin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olduğunu söyledi. Doğu Akdeniz çanağı için büyük önem taşıyan, geniş kapasiteye sahip Mersin Uluslararası Limanı’nın, Mersin’in sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesinde büyük rol aldığını da ifade eden Su, limanın sadece kent ekonomisine değil, ülke ekonomisine de ciddi katkılar sunduğunun altını çizdi.

Liman Başkanı Baştürk ve Genel Müdür Jol ise Vali Su’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek Mersin Limanı, Liman Başkanlığı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da beraberinde ilçe oda başkanlarıyla birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Su, Mersin’in daha da gelişmesi ve kalkınması için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve ilin diğer tüm dinamikleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaymakam Şevket Cinbir ise Silifke’yi hak ettiği konuma getirebilmek için Vali Su liderliğinde kamu kurumları, kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ile birlik ve beraberlik içerisinde var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.
Kaynak: iha