Fatih Erhan’ın emekliye ayrılması nedeniyle Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı görevine atanan Albay Oğuz Bavbek, törenle yeni görevine başladı.

Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda görev yapan ’TCSG-704 Yaşam Gemisi’nde düzenlenen devir teslim törenine Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Kahveci, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve askeri personel katıldı.

Törende devir teslim yapacak Albay Fatih Erhan’ın forsu arya edilerek Albay Oğuz Bavbek’in forsu toka edildi. Erhan ve Bavbek’in özgeçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Vali Su, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın Albay Erhan komutasında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayabilmek için üstün bir anlayışla çok önemli görevleri yerine getirdiğini söyledi.

Mersin’e vermiş olduğu hizmetlerden ve yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Erhan’a teşekkür eden Vali Su, Albay Fatih Erhan ile beraber çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesini temenni etti.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı görevini devralan Albay Bavbek’e de yeni görevinin hayırlı olmasını temenni eden Vali Su, Sahil Güvenlik Akdeniz Komutanlığı’ndaki görevinde başarılar diledi.

Devlette sürekliliğin esas olduğunun altını çizerek konuşmasını sürdüren Su, devletin ve milletin bekası için her alanda üstün gayretle çalışmaların yürütüldüğünü ve bu anlamda şehadet şerbeti içen tüm şehitleri rahmet, gazileri de minnetle yad ettiğini söyledi.

Emekliye ayrılan Albay Fatih Erhan ise 2013 yılı Ağustos ayında devraldığı görevi süresince tüm görevleri personeli ile birlikte her zaman en başarılı bir şekilde icra etmenin gayreti içerisinde olduğunu belirterek, bu süre içerisinde desteklerini esirgemeyen başta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olmak üzere, Vali Ali İhsan Su, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Mersin halkına teşekkür etti.

Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı görevini devralan Albay Bavbek de başarılı hizmetleri dolayısıyla Albay Fatih Erhan’a şükranlarını sundu. Bavbek, sahip olunan imkan ve kabiliyetlerle Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın vizyon ve misyonu gereği deniz yetki alanlarında, ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılma, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlama ve denizlerde güven veren daha etkin ve saygın bir sahil güvenlik komutanlığı olmanın temel hedefleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Albay Fatih Erhan’a, Vali Ali İhsan Su tarafından hizmetleri anısına fors ve şilt verildi.
Kaynak: iha