Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı işbirliğinde düzenlediği ‘MTSO Sigorta Akademi’ eğitimine katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.
MTSO Sigorta Akademi eğitimi sona erdi. Kursiyerler, 5 gün boyunca pazarlama stratejileri, etkili iletişim yöntemleri, yangın ve mühendislik sigortaları, sağlık sigortaları, hasar, trafik ve kasko sigortaları hakkında bilgilendirildi. Mart ve Nisan aylarında eğitimlerin tekrarı gerçekleştirilecek.
Eğitime katılan 42 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika Törenine, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, 30 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Kerim Kara ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan MTSO Başkan Yardımcısı Tanrıöver, 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’ni başarılı projeleri dolayısıyla kutladı. Komite üyelerinin MTSO Yönetim Kurulu’na başvurarak böyle bir eğitim düzenlemek istediklerini söylediğini anlatan Tanrıöver, “Biz de yönetim olarak bu talebi onaylamıştık. Böylesine iyi bir sonuç görmek mutluluk verici” dedi.
Karşılaştıkları ilgi dolayısıyla Mart ve Nisan aylarında yeni eğitimler açmayı planladıklarını bildiren Tanrıöver, kursiyerlere seslenerek, “Umarım burada öğrendikleriniz ileride iş hayatınızda sizlere rehber olur” diye konuştu.
MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Kiper ise hiçbir zaman eğitimin sonunun olmayacağını vurguladı. Bilgi, teknoloji ve kanunların sürekli değiştiğine dikkat çeken Kiper, bu gelişim ve değişimleri yakalamak için eğitimin devamlılığının önemli olduğunu söyledi.
30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Akbaş da emeği geçenlere teşekkür ederek, yoğun katılımın kendilerini heyecanlandırdığını, Mart ve Nisan ayında düzenlenecek yeni eğitimlerde de benzer bir tabloyu görmek istediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını aldı.
Kaynak: iha