Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından ’Çevre Haftası’ kapsamında Viranşehir’de düzenlenen etkinlik, şenlik havasında geçti.

Mezitli Belediyesi, Akbaşlar Geri Dönüşüm ve Akasma Geri Dönüşümün ortaklaşa düzenlediği ’En çevreci okul’ yarışması şubat ayında başlayarak, yaklaşık 4 ay boyunca devam etti. Okullar, elektrik tasarrufu, su tasarrufu, atık yönetimi, çevre duyarlılığı ile hijyen ve sağlık kategorilerinde değerlendirildiler. ’En çevreci okul’ yarışmasında birinci olan Tece Hacı Hatun Cüne İlkokuluna bilgisayar ve yazıcı, ikinci olan Ahmet Hocaoğlu İlkokuluna ise 3 adet bisikletin hediye edildiği etkinliklerde, katılan tüm öğrencilere uçurtma, pamuk şeker ve kitap dağıtıldı.

AKUT dalgıçlarının deniz dibinde öğrencilerin ve belediye çalışanlarının sahilde gerçekleştirdiği temizlik etkinliği sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklarla uçurtma uçurdu. Yarım saat boyunca tüm Viranşehir sahil bandını taradıklarını ifade eden AKUT dalgıçları, çok az miktarda çöp bulabildiklerini bu durumun Mezitli’nin deniz dibinin son derece temiz olduğunu gösterdiği bilgisini verdiler.

"Çevreci nesiller yetiştirmek istiyoruz"

Toplumda çevre bilincinin çocukluktan itibaren verilmesi gerektiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu nedenle Çevre Haftası etkinliklerinde öncelikli hedef kitlelerinin öğrenciler olduğunu söyledi. Mezitli’de bulunan tüm okullar arasında ’En çevreci okul’ yarışmasını düzenlediklerinin bilgisini de veren Başkan Tarhan, “Bunun yanında çeşitli bilgilendirme çalışmaları ve seminerler gerçekleştirdik. Yine önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Güneş Parkı Kompleksinde ise çevreyi kirletmeden güneş enerjisinden nasıl yararlanacaklarına dair eğitici bilgilendirme dersleri verilecek. Çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar. Ne yazık ki, Türkiye’de hala çöpleri bile ayrıştıramıyoruz” dedi.
Kaynak: iha