Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayı kapsamında başlattığı açılışların sonuncusunu Silifke’de gerçekleştirdi. Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını yapan Kocamaz, “MESKİ, tarihinde görülmemiş bir hizmet atağı içerisinde” dedi.

Ramazan ayının gelmesi ile beraber ilçelerde Ramazan etkinlikleri ve açılış programlarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, Silifke sahillerini mavi bayrak standardına ulaştırmak amacıyla kapasite artırımı ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanan Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. 3 bin 600 metreküp/gün olan mevcut kapasitesi yetmediği için Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 6 bin 800 metreküp/gün olacak şekilde ekipmanları revize edilen arıtma tesisinin açılışını Başkan Kocamaz yaptı.

Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra MESKİ tarafından da ilçelerde bir hizmet atağına gidildiğini söyledi. Kapasite artırımı yapılan Atakent Atıksu Arıtma Tesisinin mevcut sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacağını belirten Kocamaz, “MESKİ kuruluşundan bu yana tarihinde hiç görülmemiş şekilde bir yatırım atağı içerisine girdi. MESKİ 750 araçla vatandaşlarımıza hizmet üretiyor. 2017 yılında MESKİ olarak 31 adet proje ihalesi yaptık. Büyük bir kısmı ihaleye çıkılmış durumda. Arıtma tesislerimizi bir bir hayata geçiriyor, mevcut arıtma tesislerimizin kapasitesini artıyoruz. Denizlerimizi mavi bayraklı hale getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Mersin’de 8 ilan edilmiş turizm bölgemiz var. Bu bölgeleri ön plana çıkarmak ve yatırımların gerçekleşmesini sağlamak için bu çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise Silifke’nin çok önemli bir sahil şeridine sahip olduğunu, ancak Silifke genelinde yaşanan arıtma sonunu nedeniyle bölgenin değerlendirilemediğini ifade etti. Turgut, “Çok değerli koylarımız ve plajlarımız var. Özellikle Atakent çok önemli bir konuma sahip. Arıtma sorunu, bizim uzun yıllardır yaşadığımız bir sorun. Bugün Atakent Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırıldı. Bunun için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız ilçelere hizmet ederken her ilçeye eşit hizmet veriyor, hiçbir ayrım yapmıyor. Uyum içerisinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, kapasite artırımı yapılan tesis incelendi.
Kaynak: iha