Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte hız kazanan turizm sezonunu değerlendirerek, "Mersin’in tanıtımı öncelikle çevre illerde yapılmalı. Yerli turistin ilgisini çekebilirsek, sonrasında yabancı turisti de kentimize çekebiliriz" dedi.

İzol, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte turizm sezonunun da başladığını hatırlatarak, "Ramazan Bayramı ile birlikte Mersin’de turizm tesislerinde doluluk oranlarının yükseleceğini umuyoruz. Mersin’in tanıtımı genellikle yurtdışında ya da büyükşehirlerdeki Mersin Tanıtım Günleri’nde gerçekleştiriliyor. Fakat bence öncelikle yerli turisti Antalya başta olmak üzere farklı turizm destinasyonlarına kaptırmamak adına kentimizin tanıtımını çevre illerde yapmalıyız. Mersin’e ulaşım kolaylığı olan illerde yapılacak olan tanıtımlar ile birlikte kentimizin turizm potansiyelinin artacağını ve doluluk oranlarının yüzde yüzlere ulaşacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yaz aylarında Antalya, Muğla, İzmir gibi illerde yerli turizmin çok yoğun yaşandığını da kaydeden İzol, "Bu bölgeye giden turistleri incelediğimizde başta Mersin olmak üzere Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi illerden yoğun ilgi olduğunu görmek mümkün. Biz çevre illerimizde Mersin’i güzel bir şekilde tanıtırsak, hem günübirlik turisti hem de deniz turizmi için kentimizi tercih edecek yerli turisti Mersin’e çekebiliriz. Bu anlamda da kentimizin eşsiz güzelliklerini, tarihi yapısını, başka yerde bulunamayacak önemli lezzetlerini tanıtmalıyız. Bunun için de dijital platformlar hızla harekete geçirilebilir ve kısa süre içerisinde sonuç odaklı çalışmalar yapılabilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha