Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) Başkanı Ferudun Gündüz, kentin son dönemde hem iç savaş yaşayan Suriye’den, hem de terör baskısı altındaki Güneydoğu Anadolu’dan yoğun göç aldığını, bu nedenle ekonomik şartların olumsuz yönde değiştiğini söyledi. Gündüz, “Son birkaç yıl içinde Suriye’den 300 bin, Güneydoğu Anadolu’dan 50 bin kişi göçle Mersin’e geldi. Kentin yatırım ihtiyacı daha da büyüdü ve aciliyet arz etmeye başladı” dedi.
"Potansiyel çok yüksek"
Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı (DİTAV) Mersin Şube Başkanlığı görevini de yürüten MERYAD Başkanı Ferudun Gündüz, Başkan Yardımcısı Kadir Diş’le birlikte Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin’i ziyaret etti. Ferudun Gündüz, ziyarette yaptığı açıklamada, Mersin’in özellikle lojistik, turizm ve tarımda potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Gündüz, Medicalpark Hastaneler Grubu’nun da Tarsus’taki yatırımının sağlık turizmi açısından önemli olduğunu kaydedek, “Mersin’e başka sağlık yatırımları yapılmasını bekliyoruz. Çünkü potansiyel çok yüksek” dedi.
"5. bölgeye alınmalıyız"
Mersin’in teşvikte 3’üncü bölgede bulunduğunu, ancak bu belirlenirken kentin sahip olduğu sosyo-ekonomik değerlerin şimdi çok değiştiğini kaydeden Ferudun Gündüz, “Suriye ve Güneydoğu’dan gelen göçle, çoğu niteliksiz en az 350 bin kişi Mersin’e yerleşti. Bu, Mersin’in kişi başı gelirinin çok azalması ve işsiz sayısının çok fazla artması demek. Dolayısıyla artık teşvikte 5’inci bölgeye alınmalı. Yerli ve yabancı yatırımcıların hızla Mersin’e yatırım yapması kolaylaştırılmalı” diye konuştu. Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ise kurumdaki yenilikler ve sunulan sağlık hizmetleri hakkında konuklarına bilgi verdi.
Kaynak: iha