Çin'in Yeni Uçak Gemisi İlk Denemeler İçin Denize Çıkıyor Çin'in Yeni Uçak Gemisi İlk Denemeler İçin Denize Çıkıyor

Tersan Tersanesi, tarafından yeni gemi inşası, tamir bakım ve onarım için inşa edilen Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri hizmete alındı.

Tersan Tersanesi, tarafından yeni gemi inşası, tamir bakım ve onarım için inşa edilen Avrupa'nın en büyük küresel tersanelerinden biri olan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından hizmete açıldı.

“Ülkemiz dünya süperyat endüstrisinin parlayan yıldızıdır”
Yat inşa sektöründe küresel pazarda önemli bir konumda olan Türkiye’nin yat inşa sektöründe küresel pazarda önemli bir konumda olduğunu ve özellikle mega yat inşası noktasında İtalya ve Hollanda’dan sonra dünyada 3. Sırada yer aldığını kaydeden Bakan Uraloğlu; “Şu anda açılışını yaptığımız Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri 275 bin metrekare alan üzerinde 16 hangarda, 32 kooperatif üyesi işletmeci ile tekne imal ve çekek faaliyeti yürütecektir. Bu alanda sağlanacak 4 bin kişilik istihdam bölge ülkemiz insanına ekmek kapısı olacaktır. Boyutlarına bağlı olarak yıllık 60 tekne üretimi yapılması planlanmaktadır” diyerek Türkiye için böylesine önemli bir tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmasında basın mensuplarına da bakanlık olarak denizcilik faaliyetlerine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun konuşmasından sonra katkılarından dolayı Tersan Grup Yöneticileri tarafından plaket, Milas Halısı ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Nermin İstikbal