Manisa’nın Salihli ilçesindeki, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu, ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla bayat ekmeklerden hazırlanan yarışma düzenlendi.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Salihli Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş, Memur-Sen Salihli Temsilcisi Durmuş Küçük, okul müdürleri, KİPA Hipermarket Müdürü Faruk Hergül, Kipa Aile Kulübü Uzmanı Ferdağ Keskiner,KİPA Teknik Servis Şefi, Murat Çiçek, Güvenlik Şefi İsmail Durmuş, davetliler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Okul Müdürü Şahin Turanlı, “Bu proje ile ulaşmak istediğimiz hedef, hem üretim hem de tüketim aşamasında ekmek israfını önlemek ve bu konuda toplumsa duyarlılık oluşturmaktır. Son yıllarda ekmek israfı öyle büyük boyutlara ulaştı ki israf ettiğimiz ekmeklerle 18 hava alanı, 500 okul, 150 hastane ve 500 kilometrelik duble yol yapılabilirdi. Ekmek israfının önlenmesi konusunda biz eğitimcilere de büyük görevler düştüğünü belirtmek isterim.”
Halk oyunları gösterileri, Hacivat-Karagöz gösterisi ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda bayat ekmeklerden hazırlanan yemek ve tatlılar için, puan verildi. 20 yarışmacının katıldığı yarışmada Halide Edip Adıvar İlköğretim Kurumu öğrenci velisi Dilek Ertuğrul, ‘Bayat ekmek köftesi’ adlı yemeği ile birinci seçildi.
Yasemin Gülmez, cevizli-tarçınlı ekmek tatlısı ile 2. Olurken, Hatice Canan Demir, patatesli bayat ekmek köftesi ile 3. Oldu.Yarışmada da KİPA’nın sponsorluğunda 1.ye mikrodalga fırın, 2.ye mutfak robotu ve 3. olan yarışmacıya tost makinası hediye edildi.
Kaynak: iha