MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Veziroğlu ve Yeniköy mahallelerinde devam ettiği dere temizlik çalışmasında sona yaklaştı. 6 kilometrelik dere temizlik çalışmasının son etabı Güzelköy Mahallesinde de başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde yağışlı havaların günlük hayatı olumsuz yönde etkilememesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şehzadeler ilçesine bağlı Veziroğlu ve Yeniköy mahallelerinde temizlik çalışmasında sona yaklaşıldı. Yoğun temizlik çalışması Güzelköy Mahallesinden geçen derede de başladı. Yürütülen 6 kilometrelik çalışma ile mahallelerde ikamet eden vatandaşlar MASKİ sayesinde büyük bir sıkıntıdan daha kurtulacak.

Veziroğlu Mahalle Muhtarı İbrahim Tunalı, “Mahallemizde bulunan derede biriken pislikler ve yağmurlardan taşan sular nedeniyle çok sıkıntı yaşıyorduk. Dere yataklarında bulunan tahliye kısımlarında sular birikiyor ve zamanla içinde oluşan pislik yüzünden koku oluşuyordu. MASKİ yetkilileri bizi bu dertten kurtardı. Sağ olsunlar. İstediğimiz zaman ekiplere ulaşabiliyoruz. MASKİ’nin çalışmalarından mahalle halkı olarak çok memnunuz. Senelerden beri hizmet almayan her köşeye el atıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bolut da şunları söyledi: “Deremizde zaman içinde oluşan sazlıklar nedeniyle suyun akışı engellenmişti. Aynı zamanda yağışlı havalarda taşkın meydana geliyordu. Dere içindeki pisliklerden dolayı şiddetli koku yayılıyordu. Sazlıkları da kuruttular. MASKİ sayesinde bütün bu sıkıntılarımızdan kurtulduk. Deremizin temizlenmesi son aşamada. Şimdiden su akışı güzel, koku kalmadı. Eskisi gibi değil. Zamanla daha da iyi olacak. MASKİ bizlerin rahatı için elinden geleni yapıyor. Hiçbir zaman hiçbir hizmette kulağının üzerine yatmıyorlar. Büyükşehir ve MASKİ’yi ne kadar övsek az. Cengiz Başkanımız ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun sorunları kökünden temizliyor. Onlara çok teşekkür eder, selamlarımızı iletiriz.”
Kaynak: iha