Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler İlçesine bağlı Çobanisa Mahallesinde yapımı tamamlanan İtfaiye Müfrezesi’nin açılışı törenle yapıldı.

Manisa genelinde yaşanacak her türlü olumsuzluğa anında müdahale edilmesi noktasında itfaiye müfrezelerini hizmete açan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çobanisa’da bölgeye hizmet edecek olan yeni itfaiye müfrezesinin açılışını yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirilen açılışa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, meclis üyeleri, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

İtfaiye Müfrezelerine 30 milyon TL yatırım

Çobanisa İtfaiye Müfrezesinin açılışında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir sürecinde üç yılı geride bıraktıklarını hatırlattı. Büyükşehir yapılanmasını Allah’ın izniyle tamamladıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Artık hizmetlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bugün il genelinde planladığımız 57 itfaiye noktasının 37 tanesini hizmete açtık. Bugün açılışını yaptığımız müfreze ile birlikte Şehzadeler ve Yunusemre ilçemizde 7’nci müfrezeyi hizmete sunuyoruz. Bu müfrezelerde sadece 20 milyon TL araçlara yatırım yaptık. Binaların yapımı ile birlikte 30 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirdik" diye konuştu.

İtfaiye müfrezesi açılışının ardından bölge muhtarları adına söz alan Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılınç, hizmetler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Uzun yıllardır görmedikleri hizmetleri bu dönemde gördüklerini ifade eden Kılınç, "Allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin. hizmetlerle bölgemiz gelişiyor, kalkınıyor. Kendisinin sonuna kadar destekçisiyiz" dedi.
Kaynak: iha