Battalgazi Belediyesi ve TED Koleji tarafından “Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Battalgazi Belediyesi ve TED Malatya Koleji Özel İlkokulu Proje Koordinatörlüğü tarafında ilkokulda okuyan öğrencileri temel ve uygulamalı bilim alanlarında inovasyon çalışmaları yapmaya teşvik etmek amacıyla “Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu yarışmanın ödül töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ödül törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın il dışında olması nedeniyle Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, TED Koleji idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan TED Koleji İlköğretim Müdürü Celal Türker, yarışmaya katılan öğrencileri kutlayarak, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıl içinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocukları teknolojiden nasıl yararlanabiliriz diye düşünürken, teknoloji ile ilgili bir inovasyon projesi düzenleyelim dedik. Konu alternatif enerji kaynaklarına geldi. Bu yıl Malatya geneli ilkokullar arasında inovasyon projesi düzenledik. Battalgazi Belediyesi’nin desteği ile ilkini gerçekleştirdik. Bundan sonrada bunu sürekli tekrarlamak istiyoruz daha büyük katılımlarla. 26 öğrenci 22 projeyle katıldılar. Bugün ödül törenini gerçekleştiriyoruz’ ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümüne dikkat çekerek, “Çanakkale Zaferi, tarihe altın harflerle yazılan eşsiz bir zaferdir” dedi.

Kırçuval, düzenlenen yarışmanın önemine dikkat çekerek, “Bilim ve teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı hız çağında gelişim ve değişime bigane kalmadan hızlı üretim ve yönetimi geliştirerek, ülkemiz insanına katkıda bulunmak, birey olarak hepimizin görevidir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu konularda imkan tanımak, onların ufuklarını genişletmek, yeteneklerini keşfederek onlara yol göstermek, siz değerli eğitimcilerimizin görevidir. Bizler Battalgazi Belediyesi olarak buna ortak olmaktan ve böylesi güzel bir projeye katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. TED kolejini bu önemli projeyi hayata geçirmelerinden dolayı yönetici ve hocalarını ayrı ayrı kutluyor, yarışmanın başta bölgemiz olmak üzere ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yarışmanın kaybedeni olmadığını, her katılan öğrencimizin başarıyla yarışmayı tamamlandığını bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ö ödül törenine geçildi. Yarışmanın sonunda 1’inci ve 2’nci sınıflar kategorisinde; Derme İlköğretim okulundan Deniz Çınar Çeliköz ve Ceren Salman adlı öğrencilerin “Çöplerimizi Ayrıştıralım Çevremiz Temiz” olsun adlı projeleri 220 puan ile birincilik ödülü alırken, Şahnahan Şehit Recai Vardal İlkokulu’ndan Kerem Akbulut ve Semanur Akbulut Adlı Öğrencilerin “Güneşin Enerjisi” adlı projeleri 172 puan ile ikincilik, Ted Malatya Koleji Özel İlkokulu’ndan Aras Eymen Sarı ve Ali İçer’in “Elektrik Üreten Trambolin” adlı projeleri 164 puan ile üçüncülük ödülü aldı. 3’üncü ve 4’üncü Sınıflar Kategorisinde de, TED Malatya Kolejinden Zeynep Alya Yaşar’ın “Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi” adlı projesi 225 puan ve Akçadağ Yağmurlu İlkokulundan Taha Kalmış’ın “Kar Suyunu Nasıl Değerlendiririz” adlı projesi 202 puan ile birincilik, TED Malatya Koleji’nden Yusuf Görkem Temizyürek’in “Motor Kaskı” adlı projesi ile 183 puanla ikincilik, yine Can Harma’nın “Güneş Enerjisi İle Deniz Suyu Arıtılması ve Bu Sırada Oluşan Buhar Gücü İle Elektrik Elde Edilmesi” adlı projesi ile 177 puan alarak ikincilik ödülüne layık görüldü. TED Malatya Koleji’nden Tuna Battaloğlu “ Gizli Buza Çözüm” adlı projesi ile 176 alarak üçüncü olurken, yine Akçadağ Yağmurlu İlkokulu’ndan İremsu Kalmış’ın “Güneş Işığından Nasıl Yararlanırız” adlı projesi ile 174 puan ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kaynak: iha