Eskişehir’de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu dönemde şehrin farklı yerlerine konulan ünlü fıkra ve masal kahramanı Nasrettin Hoca heykeli önünde duran kazan kimliği belirsiz kişilerce Porsuk Çayı’na atıldı.
‘Doğuran Kazan’ fıkrasından esinlenerek, şehrin belirli noktalarının yanı sıra Köprübaşı Köprüsü üzerine bırakılan Nasrettin Hoca heykelinde bulunan kazan, kimliği belirsiz kişilerce akşam saatlerinde Porsuk Çayına atıldı. Porsuk Çayı temizlik ekiplerinin günlük temizliği sırasında görülen kazan işçileri şaşkınlığa uğrattı. Ekipler, çaya atılan ve içine dolan su yüzünden daha da ağırlaşan onlarca kilo ağırlığındaki kazanı çıkarmak için hayli zorlandı. Kazan, kullanılan dirgen yardımıyla Köprübaşı iskelesine yanaştırılarak güçlükle çıkartıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Porsuk Çayı Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, gün içinde yaptıkları rutin temizlik sırasında çay içinde ilginç bir cisim ile karşılaştıklarını belirtti. Kaya, “Köprübaşı’nda yaptığımız rutin temizlik sırasında suda gördüğümüz büyük bir cismi almak için yaklaştığımızda baktık ki, Köprübaşı Köprüsü üzerine görsel olarak konulan Nasrettin Hoca heykelinin kazanı olduğunu fark ettik. Yeni atıldığını fark ettiğimiz kazanı çıkararak yetkililere teslim ettik” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha