UND ile RODER birleşmeye adım attı, ‘Eriyoruz’ mesajı verdi     

 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER), UND çatısı altında birleşme kararının ilk adımını attı. UND Başkanı Tamer Dinçşahin, “2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanması için ticareti doğru zamanda, doğru şekilde oluşturacak güçlü ve sağlıklı lojistik sektörü olmalı” dedi. Tamer Dinçşahin, güçlü lojistik sektörünün, ülkelerin en önemli silahı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Kriz ve sonrasında yatırım gücümüz azaldı. Filolarımız eskiyor ve sektör eriyor.”

Antrepo, vergi konuları, sürücü davaları, lojistik köyler gibi sektörün sorunlarını sıralayan Dinçşahin, “UND ve RODER sektörün çıkarı için güçlerimizi birleştirme kararı aldık. 2002’deki istenmeyen ayrılığın sektörümüze zaman zaman fayda değil zarar getirdiğini hep birlikte gördük” dedi.

9 yıldır hayal ediyoruz

RODER Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çobanoğlu da 9 yıl sonra bu birlikteliğin herkesin hayali olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sektör dinamik yapısı, yatırımları, istihdamı, katkısı, faaliyetleriyle uluslararası alanda rekabet üstünlüğüne sahip nadir sektörlerden. 2023’teki 500 milyar dolar ihracat hedefi kapsamında yıllık taşıma gerçekleştiren araç adedi 1 milyondan 3 milyona çıkarmayı hedefledik. Taşıma yapılan ülkelerde alınan korumacı tedbirler, gelecek vadeden doğu pazarlarda etkin olmayı zorunlu kılıyor.”

İhracat nezle olsa siz yatağa düşersiniz

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, lojistik sektörünün kendisini, 2023 yılında 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacminin yaratacağı ihtiyaca cevap verecek şekilde, yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi. Bu birleşmenin önümüzdeki dönemde hem sektör hem de Türkiye ekonomisinin yararına gelişmelere vesile olması temennisini ileten Çağlayan, “Bana göre vuslat gecesi olan bu gecede nikah şahitliği yapmak için burada olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. İhracat sektörü nezle olduğu zaman sizler yatağa düşersiniz” dedi.

Editör: TE Bilişim