Ocak 2010’da Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından kurulan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş., 23 Temmuz Cuma gününden itibaren Tekirdağ’dan Trieste’ye ilk Ro-Ro seferini gerçekleştirecek.


Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, UND Deniz'in, yarın Tekirdağ-Trieste arasında ilk Ro-Ro seferine başlayacağını açıkladı. Toplantıda UND Deniz’in sektördeki misyonu ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulunan Dinçşahin, “Avrupa’ya yapılan RO-RO taşımalarında rekabetçiliği artırarak taşımacılarımıza ve ihracatçımıza pazarda fiyat avantajı oluşturabilmek amacıyla UND tarafından kurulan ve 3 Nisan 2010 tarihinde Tekirdağ-Toulon hattında 2 gemi ile faaliyetine başlayan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. 24 Mayıs 2010 tarihinden itibaren ise üçüncü gemisini de filosuna kattı.  3,5 aylık sürede modern gemileri, zamanında varış performansı ve hizmet anlayışı ile gerek taşımacımıza gerekse ihracatçımıza önemli maliyet avantajı ve operasyonel kolaylıklar sağlıyor.Bu hat ile ihracatçımız yıllık olarak 18 milyon Euro avantaj elde etmiş olacak.” dedi.

UND  Deniz bundan böyle Trieste'de


UND Deniz'in yarın Trieste'ye ilk etapta bir gemi ile deniz seferi düzenlemeye başlayacağını, bir ay sonra da ikinci geminin deniz filosuna ekleneceğini ve haftada iki gün Tekirdağ - Trieste arasında sefer düzenleneceğini açıklayan Dinçşahin, yılın sonuna kadar her iki hatta üç gemiye çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

UND Deniz’in 3,5 ayda taşımacı sayısının 80’den 200’e ulaştığını ve doluluk oranlarının %60’ları aştığınını kaydeden Dinçşahin, Batı Avrupa’ya bu hattı kullanarak taşıma yapan nakliyecilerin %30’lara varan oranlarda maliyet avantajı elde ettiklerini söyledi.

“Tekelci fon şirketi,UND Deniz’i denizde boğmaya çalışıyor”

UND Deniz’in Ro-Ro seferlerine başlamasının ardından yıkıcı fiyat rekabeti ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, , "Türkiye'den İtalya'ya yapılan Ro-Ro taşımalarının yüzde 80'ini KKR'nin sahip olduğu Ro-Ro şirketi gerçekleştiriyor. Bu şirket, UND Deniz'i pazar dışına itmek için yıkıcı fiyat politikası uyguluyor" dedi.
UND Deniz'in pazara girmesinin ardından Ro-Ro şirketinin, Türkiye'den İtalya'ya 1925 Euro, Fransa'ya 1294 Euro fiyat uyguladığını, arada 631 Euro fark olduğunu vurgulayan Dinçşahin, bu durumun Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un ihlal edilmesi anlamına geldiğini vurguladı. Dinçşahin: "Adı geçen fon şirketinin sadece yıkıcı fiyat uygulaması ile kalmayıp, özellikle yapılan taşımalarda müşterileri arasında da farklı fiyat uyguladığı yönünde duyumlar alınmaktadır. Bu durum da Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un ihlali anlamına gelmektedir"
“% Meslek Örgütü’ne ait bir şirket Taşımacılardan alacağı güçle rekabet edecektir”

UND Deniz’in kısa bir sürede geldiği noktanın nakliyecilerin ve ihracatçıların hatta verdiği destekle gerçekleştiğini söyleyen Dinçşahin, bu gelişmeden rahatsız olan fon şirketinin vakit kaybetmeden yıkıcı fiyat politikaları uygulamaya başladığını belirtti. Dinçşahin, “Yıllardan beri ihracatçımız, taşımacımız için mücadelesini taşımacılarımızın vermiş oldukları desteklerini artırarak sürdürmeleri ile mümkündür. “ dedi.

“Taşımacılarımızla birlikteyiz yolumuzdan dönmüyoruz!”


Türk nakliyecilerinin, küresel ölçekte birer oyuncu olmaları, sektörün maliyetlerini düşürme ve önündeki engelleri kaldırmak amacıyla alternatifler yaratmak vizyonuyla çıktıkları yolda ilerlemeye devam ettiklerini söyleyen Dinçarslan, “23 Temmuz 2010 Cuma günü Tekirdağ’dan Trieste’ye biri gemi ile ilk seferi gerçekleştiriyoruz. En kısa sürede de ikinci gemimizi bu hatta devreye sokacağız. Sene sonuna kadar ise her iki hatta 3 gemiye çıkmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken nakliyecilerimizin sağduyulu olduğuna yürekten inanıyor ve bu yeni hattı da yoğun olarak destekleyeceklerini biliyoruz. Başarılı olacağımıza da yüzde yüz inanıyoruz. Çünkü sektöre güveniyoruz. Sektörümüz, hakim durumunu kötüye kullanan Fon şirketine gerekli dersi verecektir. Bunun için Batı’ya yapılan taşımalarında 10 araçtan 2 tanesini UND Deniz’e yönlendirmeli ve Fon şirketine Fransa hattındaki bu fiyatları niye yaptığını açıkça sormalıdır” dedi.

UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, UND Deniz CEO'su Ahmet Özşahin, Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin ve Başkan Yardımcısı Hakan Keleş.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim