Lojistik yazılımları alanında dünyaca ünlü Mantis’in Polonya ve Avrupa Genel Müdürü Spiros Georgiadis, Türk lojistik sektörünün 5 yılda yüzde 80 büyüyeceğini ve geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Mantis’in Dünya çapında 500’ün üzerinde büyük firmalardan oluşan bir müşteri potföyü olduğunu söyleyen Georgiadis, Türkiye’nin de kendileri için önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Türkiye’nin lojistik sektöründe son beş yılda büyük atılımlar yaparak yüzde 20 büyüdüğünü ifade eden Georgiadis, “Dünya artık Türkiye’nin fırsatlarla dolu modern bir ülke olduğunun farkında. 

Önümüzdeki yıllarda Türkiye, Avrupa ile Ortadoğu arasında bir lojistik “hub” olacak” dedi. Türkiye’nin lojistik sektöründeki tüm altyapı ve diğer problemlere rağmen birçok avantajı elinde bulundurduğunu Georgiadis, bu avantajları şu sözlerle ifade etti: “Küresel kriz içinde lojistik sektörü bazı bölgelerde ve ülkelerde önemli bir direnç gösterdi. Türkiye’de bu ülkelerden biri. Türkiye krizin üzerinden son derece iyi bir şekilde geldi.

Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’yu birbirine bağlayan bir ülke. Önemli bir köprü vazifesi görüyor. Bir merkez olarak Balkanlar için de önemli bir ülke. Türkiye önemli ulaştırma filoları oluşturdu. Gerek Ro-Ro taşımacılığında, gerek hava kargo, gerekse de deniz taşımacılığında önemli bir ülke olduğunun herkes farkında. Ciddi uzun karayolları var. Evet, altyapı gibi problemleriniz var ama birçok avantajınız da var.  Birincisi çok genç bir nüfusunuz var. Nüfusunuzun yüzde 70’i 40 yaşın altında. 30 yaşın altında çok dinamik genç bir nüfusunuz var.  Bu nüfus donanımlı ve eğitimli bir nüfus.  İkinci olarak birçok farklı sektörde özelleştirmeye gittiniz ve böylece yurtdışından para çekebildiniz.  Bu sayede rekabet arttı. Ayrıca stabil bir ülkesiniz.  Lokasyonunuz önemli. Çok çok büyük bir ülkesiniz. Gelişmemiş ülkelerle olgunlaşmış ülkeler arasında köprü konumundasınız. Bunun da çok büyük avantajı var. İşçilik ücretleri hala az. Bütün bunlar Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda merkezi bir “hub” olacağını gösteriyor.  Biz bu konuda kesinlikle optimistiz. Siz de optimist olun.”  Georgiadis, lojistikte geleceğin önemli ülkeleri arasında Türkiye’den başka Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya ve G. Afrika’nın yer alacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim