Tianjinli İzmir’e Geliyor

Başkan Aziz Kocaoğlu, Tianjin’de Çinli işadamlarıyla buluşarak, İzmir’e davet etti, yatırım çağrısında bulundu. İzmir’in ekonomik profili ve yatırım imkanları hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapan Kocaoğlu, “Sizleri, fırsatlar kenti İzmir’de ağırlamak istiyoruz. En kısa zamanda güleryüzlü ve konuksever hemşehrilerimle, İzmir’de bir araya gelmenizi arzuluyorum” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu ve aralarında EBSO Başkanı Tamer Taşkın’ın da bulunduğu İzmir heyeti, çıktıkları Çin turunda Tianjinli işadamlarıyla buluşarak, İzmir hakkında brifing verdi. Başkan Kocaoğlu, 16 yıldan bu yana kardeş kent anlaşması olan İzmir ve Tianjin’in bugün ekonomik alanda da işbirliğine gitmesinin önemine değindi. Başkan Kocaoğlu, brifingden sonra konuklara yemek verdi.

Tianjinli işadamları ve Sanayi ve Ticaret Federasyonu yetkililerini İzmir’e davet eden Kocaoğlu şöyle konuştu:

“İzmir’in ve Tianjin’in ortak yatırımlar yapma konusundaki yüksek ilgisini karşılıklı olarak hissetmekteyiz. Yabancı yatırım konusunda İzmir, 2000’li yıllardan itibaren önemli cazibe merkezi olmuştur. Türkiye, jeopolitik ve stratejik konumu gereği, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa pazarına ulaşmak isteyen yabancı firmaların öncelikli yatırım tercihi olmaktadır. Avrupa’ya açılmak isteyen Çinliler ile Orta Asya’ya açılmak isteyen ABD’li ve Avrupalı firmalar için Türkiye lojistik anlamda büyük avantajlar sunmaktadır. İzmir ise, bugün 6 milyar dolara varan ihracatıyla Ege Bölgesi ekonomisinin lokomotifi konumundadır. Umuyorum en kısa zamanda fırsatlar kenti İzmir’e gelir, kentimizi daha yakından tanır, güleryüzlü İzmirlilerle buluşursunuz.”

Tianjin Sanayi ve Ticaret Federasyonu Başkan Vekili Zhao Jianzhang da, yurtdışına yatırım yapan Çinli işadamlarının sayısının 50 bini aştığını söyledi, “Çin’de artık kamunun yanı sıra özel sektör de yatırım yapmaya başladı. Tianjin’den bir heyetle gelerek, yatırım yapma imkanlarını araştıracağız. Teşvik olanaklarını, hangi sektörlere yatırım yapabileceğimizi inceleyeceğiz” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim