Temiz gökyüzü için 1 . 6 milyar euro

AVRUPA Birliği ( AB ) , havacılık endüstrisinin çevreye verdiği zararı en aza indirmek ve alternatif yakıtlar , uçak motor imalatında yeni teknolojiler geliştirmek için önümüzdeki 7 yıl içinde 1.6 milyar euro harcayacak .

Çevre konusunda havayollarına getirilen yaptırımların önümüzdeki yıllarda daha da ağırlaştırılması beklenirken, Avrupa Havacılık Araştırma Dairesi Danışmanlar Kurulu ( ACARE ) , 2020 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan çevresel hedeflere daha çabuk ulaşabilmek amacıyla " Avrupa ' da Temiz Gökyüzü " girişimini başlattı .

Girişimin amacı üreticileri çevreci uçak ve motor yapımına teşvik etmek.

AB , iniş ve kalkışlarda çevreye atılan zehirli atıklar için uçaklardan ek ücret almayı kararlaştırmış ve bazı ülkeler bunu hemen uygulamaya koymuştu .

Amaç , çevreye atılan atık gaz oranını en aza indirmekti . Söz konusu uygulama , İngiltere ve İsveç ' in ardından bu yıl Almanya ' nın Frankfurt ve Münih havalimanlarında da başladı .

2 milyara euro ' ya yakın bütçesiyle Avrupa ' nın en büyük ArGe programlarından biri olan " Temiz Gökyüzü " girişimi sayesinde 2020 yılında uçaklar tamamen çevreci olacak .

Bu uçaklar , 2000 yılında hizmette olan uçaklarla karşılaştırıldığında yüzde 50 daha az C02 ( karbondioksit ) , yüzde 80 daha az NOx ( kükürt oksit ) salacak ve yüzde 50 daha sessiz olacak .

Temiz Gökyüzü Girişimi üç ana başlıktan oluşuyor :

  • Yeşil bölgesel uçaklar : Halen dünya genelindeki uçak filosunun yüzde 45 ' ini bölgesel uçaklar oluşturuyor . 2020 ' de bu oran yüzde 50 ' ye ulaşacak . Bölgesel uçaklarda çevre dostu imal edilecek , kullanılacak yeni teknolojiler sayesinde gürültü oranları büyük ölçüde azalacak . Pervaneli uçaklara olan talep özellikle Avrupa ' dan artacak . Yakıt tüketimi , gürültü konusunda pervane teknolojisinde yenilikler öngörüyor . Çok yakın bir zamanda gökyüzünde dizel motorlu hafif helikopterler göreceğiz .
  • Akıllı kanatlı uçaklar : Yeni üretim Üreticiler daha çevreci motor için çalışıyor . teknolojileriyle geliştirilecek yeni kanatlar , orta ve uzun menzilli uçakların yüzde 1020 daha az yakıt tüketmesini sağlayacak . Yeni kanatlarla uçakların çıkardığı ses de yüzde 5 azalacak .
  • Sürdürülebilir yeşil motorlar : Çevre kirliliğine ve gürültüye en fazla motorlar sebep oluyor . 2020 yılında uçaklarda kullanılan motorlar şu andakilerden çok farklı olacak . Küçük ve büyük gövdeli uçaklar ile helikopterlerde test amaçlı kullanılmak üzere 5 farklı yeni motor prototipi üretilecek . Uçak filosu 20 yılda iki katına çıkacak Avrupalı uçak üreticisi Airbus ' ın küresel pazar tahminine göre , 2026 yılına kadar toplam değeri 2 . 8 trilyon dolar olan 24 bin 300 yeni uçağa ihtiyaç duyulacak . Halen havayollarının filolarında 13 bin 300 adet olan 100 ve üzeri koltuklu uçak sayısı , 2026 ' ya kadar 28 bin 550 ' ye çıkacak . Yaklaşık 8 bin 150 eski uçağın yenilenmesiyle birlikte , toplam değeri 2 . 6 trilyon dolar olan 23 bin 400 adet yeni yolcu uçağına ihtiyaç olacak .

PARA HAFTALIK EKONOMİ DERGİSİ

Editör: TE Bilişim