Teknoloji faaliyetleri ’outsource’ edilmeli 
 
Lojistik konusundaki üretici firmaların toplam faaliyetlerini “outsource” etmelerinin büyük avantaj sağlayacağını söyleyen Index Grup CEO’su Erol Bilecik, İyi bir “outsource” çalışmasıyla, denetimin daha kolay, masrafların ise daha kontrollü olacağını kaydetti.

Türkiye’nin, geniş bir yüzölçümüne ve epey düz bir coğrafyaya sahip olması sebebiyle önemli bir lojistik avantaja da doğal olarak sahip bulunduğunu ifade eden Index Grup CEO’su Erol Bilecik: “70 milyonu aşkın nüfusu ve bu nüfusun özellikle 30 yaş altındaki bölümünün toplam nüfusun  yüzde 56’sından fazla bir kesimini oluşturması, ülkemizin bir tüketim toplumu olmasına yol açıyor. Bu tabloya bakılınca, ihtiyaçların karşılanması konusunda ürünlerin depolanması, depolanan ürünlerin satışa hazır hale gelmesi ve ürünlerin tüketici kanalına doğru uzanması konularının önemi ortaya çıkıyor. Yukarıda saydığımız tüm bu sebepler doğrultusunda, lojistik sektörünün yakın geleceğe damgasını vuracak sektörlerden biri olacağına inanıyoruz. Gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman bizim alacağımız yolun daha fazla olduğunu görebiliriz.”dedi.

TEKNOLOJİ LOJİSTİK GELİŞİM İÇİN ŞART

Bu dönemdeki teknoloji uygulamaların, Depo Yönetim Sistemleri ve Dağıtım Hizmetleri, yazılım ve donanım olarak ikiye ayırmanın mümkün olduğunu söyleyen Bilecek konuşmasını şöyle sürdürdü: Dağıtım hizmetlerinde, barkod uygulamalarından RFID uygulamalarına kadar çeşitli teknolojik uygulamalar söz konusudur. Yazılım hizmetleri ise ürünlerin dizilişinden adres hücrelemesine kadar ya da gideceği yerlerde sevkıyatın ana noktasına ulaştırılmasına kadar çok değişik ve geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle lojistik konusundaki üretici firmaların toplam faaliyetlerini “outsource” etmeleri, onlar açısından önemli bir avantaj. İyi bir “outsource” çalışmasıyla, hem denetimin daha kolay, hem de masrafların daha kontrollü olacağını düşünüyoruz. Dünyada neredeyse bütün üretici firmalar, teknoloji faaliyetlerini “outsource” ediyor. Temel avantaj, masrafların daha küçük yapılar içinde gerçekleşmesidir.

Kaynak: Forum Gazetesi

Editör: TE Bilişim