Nakliyeciler, taşımacılık sektöründe yaşanan sıkıntılar karşısında çalışmalarını hızlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin önde gelen 50 büyük nakliye şirketi temsilcisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin’nin de bulunduğu toplantıda taşımacılık sektörünün sorunları değerlendirdi.

Nakliyeciler yol haritası çizdi

Geçiş belgesi kotaları ve vizeler konusunda UND AB Danışmanı Can Baydarol’un bilgilendirmelerde bulunduğu toplantıda, hükümetle koordineli bir şekilde adımlar atılması kararlaştırıldı.

Türkiye’nin kota ve vize konularında yaşadığı sıkıntıları Avrupa’da daha etkin bir şekilde duyurmak için lobi çalışmalarını arttırma kararı alan nakliye sektör temsilcileri, Avrupa’daki gazetelere ilan vermeyi planlıyor. Öte yandan Avrupa’da ithalat ve ihracat faaliyetinde bulunan Türk şirketleri de tarife dışı ve tarife içi engeller karşısında bağlı bulunduğu ticaret odalarında ve diğer platformlarda da lobi çalışmalarını arttırıyor.

Vize konusunda Avrupa’daki girişimlerini arttırma noktasında ortak görüş birliğine varan nakliyeciler, önce Avrupa bölge idare mahkemelerine, ardından da Avrupa Toplulukları Adalet Divanı’na (ATAD) dava açma hazırlığında. Öte yandan, nakliye sektör temsilcilerinin Avrupa’da yapacakları girişimlere hükümetin de destek verdiği kaydediliyor.

Kara nakliyecileri de akaryakıtta BAF’a geçme hazırlığında

UND Genel Merkezinde yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda bir diğer önemli gündem maddesi de artan akaryakıt fiyatlarıydı.

Deniz ve havayolu şirketleri, dalgalanan akaryakıt fiyatlarından minimum düzeyde etkilenmek için BAF uygulamasını kullanırken, kara nakliyecileri de bu düzenlemeye geçme hazırlığında.

2002 yılından bu yana navlun fiyatlarında artış yerine gerileme yaşandığına dikkat çeken nakliyeciler, akaryakıtta BAF uygulamasına geçmeyi planlıyor.
Son 15 günde döviz bazında mazota yüzde 15 civarında, 2002 yılından bu yana ise döviz bazında yüzde 75-85 oranında artış yaşandığını dile getiren nakliyeciler, bu fiyat artışını navlun fiyatlarına yansıtamadıklarına dikkat çekiyor.

Dalgalanan akaryakıt fiyatları karşısında BAF’ı (Bunker Adjusment Factor), akaryakıt ayarlama faktörünü, devreye sokma hazırlığında olan nakliyecilerin, maliyet artışları karşısında bu uygulamayı hayata geçirme noktasında görüş birliğine vardığı öğrenildi.

taşımacılar.com

Editör: TE Bilişim