"Lojistik Koordinasyon Kurulu" Kuruldu

Lojistikle ilgili iş ve hizmetlerde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma prensiplerini belirlemek, aralarındaki koordinasyonu sağlamak üzere "Lojistik Koordinasyon Kurulu" oluşturuldu. Lojistik Koordinasyon Kurulu, lojistikle ilgili iş ve hizmetlerde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma prensiplerini belirleyerek, aralarındaki koordinasyonu sağlayacak.

Lojistik Koordinasyon Kurulunun oluşturulmasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) öncelikli dönüşüm programları arasında yer alan "Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı"nın eylem planında, "Lojistikte Strateji ve Kurumsal Yapılanmanın Oluşturulması" politikasının bulunduğu hatırlatıldı.

Genelgeye göre, söz konusu politika çerçevesinde lojistikle ilgili iş ve hizmetlerde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının üstlenecekleri rolleri belirlemek, müşterek konularda eşgüdüm tesis etmek, ortak karar alınmasını gerektiren hallerde prensip kararları almak ve lojistik mevzuatı düzenlemelerinin koordinasyonunu sağlamak üzere, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Dışişleri, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, İçişleri ve Kalkınma Bakanlıkları Müsteşarları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlarının katılımlarıyla "Lojistik Koordinasyon Kurulu" oluşturuldu. Kurulun görevleri, çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile zamanları kurul tarafından belirlenecek. Sekretarya hizmetleri ve alınan kararların ilgili kurumlarca uygulamasının takibi ve koordinasyonu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Kurul bünyesinde genel müdür seviyesinde çalışma grubu oluşturulacak, ihtiyaç duyulması halinde daha alt seviyede çalışma grupları da kurulabilecek.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri çalışma gruplarına dahil edilebilecek. Kurul tarafından yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların uygulanmasında ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanacak.

Editör: TE Bilişim