Köyle Nakliye Fiyat %50den Fazla Azalacak

Modern yük taşımacılığının üssü kabul edilen lojistik köyler yaygınlaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2007 yılında Samsun Gelemen'de Türkiye'nin ilk lojistik köyünün açılmasının ardından 2008'de açılacak üçünden Kaklık Lojistik Köyü, yıl sonuna kadar tamamlanacak

Denizlili Mermerciler Lojistik Köyü'nün tamamlanmasının ardından ise karayoluşla metrekaresi 35 sente taşınan mermer, demiryoluyla 15 sente nakledilecek.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, ilin önemli ihracat kalemlerinden birini olan mermer ve traverten fabrikaları ve ocaklarında incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinde Canpolat'a Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kocabaş Belediye Başkanı İsa Cin ve Denizli Mermerciler Odası Başkanı Samet Gündüz eşlik etti. Mermer Organize Bölgesi, Kaklık Lojistik Merkezi ve Denizli Çimento Fabrikası, mermer fabrikaları ve dört mermer ocağını ziyaret eden Vali Canpolat, mermer işletmecilerinden çalışmaları ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Mermerciler Odası Başkanı Gündüz, mermer ve traverten üreticilerinin en büyük problemlerinden birissnin taşıma ücretleri olduğunu söyledi. Gündüz, "Organize sanayi bölgeleriyle bağlantılı ve yük taşıma potansiyelinin yoğun olduğu alanlara yapılan lojistik köyler, trafikte rahatlama sağlamasının yanısıra şehirlerin ekonomik ve sosyal gelişmesine de ciddi katkılar yapıyor" dedi. 

haberler.com

Editör: TE Bilişim