Konteynerler Ağırlıkları Doğrulanarak Gemiye Bindirilecek

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), konteynerler için ağırlık doğrulama yükümlülüğü ile ilgili yasal zorunluluklar getirdi.

Deniz Güvenliği Emniyeti, konteynerlerin ağırlıklarının doğrulanması için getirilen yasal zorunluluğun 1 Temmuz 2016 itibariyle geçerli olacağını ve uygulayıcı kurumlar için bunun yararlı olacağını açıkladı. İlgili kurumlara gönderilen genelge ile 1 Temmuz’dan önce paketlenmiş konteynerler için özellikle yararlı olacağı belirtildi.

1 Temmuz 2016’dan sonraki ilk üç ay rafine konteyner taşımacılarına gerekirse esneklik sağlanacağı bildirildi. Konteynerlerde brüt kütle hesabı yapılmamasından ve fazla yük yüklenmesinden dolayı kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi için yeni ağırlık doğrulama kurallarının Uluslararası Denizcilik örgütü tarafından belirlendiği açıklandı.

Gemi konteynerleri için hazırlanan yükleme ve istifleme planlarının nakliye firmalarını da koruma amaçlı olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamada, ağırlık doğrulama belgesinin nakliye şirketleri için zorunlu olduğu ve gemiye kargo yüklemeden önce gösterilmesi gerektiği de belirtildi.Yük gemileri için hazırlanan ağırlık doğrulama politikası, sanayi temsilcileri ile iş birliği içinde benimsendi.

Öte yandan Uluslararası Denizcilik Örgütü üyesi olan tüm devletlerin bu yükümlülüğü yerine getirmesi zorunlu hale getirildi.
Editör: TE Bilişim